Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μουδιασμένο» ξεκίνημα για τις ευρωαγορές

«Μεικτή» η εικόνα και ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της αυριανής απόφασης της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια.

«Μεικτή» η εικόνα των κορυφαίων αγορών της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της αυριανής απόφασης της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια.

Οι αναλυτές προεξοφλούν στη διατήρηση αμετάβλητων των αμερικανικών επιτοκίων στο 2%, στρέφοντας, σαφώς, το ενδιαφέρον τους στη συνοδευτική ανακοίνωση της Fed, με την ελπίδα ότι θα «ξεκαθαρίσει» τις μελλοντικές προθέσεις της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι η Fed πραγματοποιεί διήμερη συνεδρίαση, η οποία ξεκινά σήμερα 24/6, με την ανακοίνωση της απόφασής της να λαμβάνει χώρα αύριο 25/6 στις 21.15 ώρα Ελλάδας.

Αρκετά, πάντως, «μουδιασμένες» εμφανίζονται στο ξεκίνημα της συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους DAX 30 και FTSE 100 να ενισχύονται 0,11%, ενώ στο 0,11% διαμορφώνονται οι απώλειες για τον CAC 40.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές μοιάζουν να ακολουθούν το παράδειγμα Wall Street αλλά και ασιατικών αγορών, οι οποίες, επίσης, εμφάνισαν οριακές διακυμάνσεις.

Οριακές απώλειες 0,06% για τον Nikkei, ενώ πλησίον του 0,4% αποδυναμώθηκε ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη χθεσινή συνεδρίαση και της Wall Street, με τον Dow Jones να «τερματίζει» πρακτικά αμετάβλητος στο επίπεδο των 11.842,36 μονάδων, τον S&P 500 να ενισχύεται οριακά 0,01% στις 1.318,01 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 2.385,74 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,85%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v