Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά ανόδου οι ευρωαγορές εν όψει Fed

Σε ανοδική πορεία, για πρώτη φορά μετά από έξι συνεδριάσεις αποδυνάμωσης, οι ευρωπαϊκές αγορές, με «χείρα βοηθείας» από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την Barclays. Η προσοχή στη συνεδρίαση της Fed.

Σε ανοδική πορεία, για πρώτη φορά μετά από έξι συνεδριάσεις αποδυνάμωσης, οι ευρωπαϊκές αγορές, με «χείρα βοηθείας» από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την Barclays.

Ο βρετανικός τραπεζικός όμιλος προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 8,9 δισ. δολαρίων, με σημαντικό μέρος να καλύπτεται από SWFs Μ. Ανατολής και Ασίας. Στο 5,3% διαμορφώνεται η άνοδος της μετοχής.

Στο συν για τις αγορές και η διαμόρφωση υψηλότερα του αναμενόμενου του βρετανικού ομίλου pubs, Punch Taverns (8,3.%)

Άνοδος 0,6% για τη μετοχή της Swiss RE, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της σε «neutral» (από “sell”) από την UBS, ενώ η αντίστοιχη αναβάθμιση των Bradford & Bingley και Alliance & Leicester (σε “equal-weight” από “underweight”) από την Merrill Lynch, οδηγεί τις μετοχές τους 3,6% και 3,3% υψηλότερα.

Το ενδιαφέρον των αγορών στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση της Fed, όπου έχει προεξοφληθεί διατήρηση αμετάβλητων των αμερικανικών επιτοκίων στο 2%, αλλά όλοι αναμένουν εναγωνίως την ανακοίνωση της τράπεζας, με επίκεντρο τις απόψεις που θα εκφράσει μέσω αυτής για πληθωρισμό και ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

«Ο τρόπος με τον οποίο ο Ben Bernanke θα «επικοινωνήσει» με την αγορά σε ό,τι αφορά πληθωρισμό και ανάπτυξη θα είναι καθοριστικός», σημειώνει στο Bloomberg, ο Guillaume Duchesne, αναλυτής της Fortis Private Banking.

Κέρδη 0,5% για τον DJ Stoxx 600, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 294,11 μονάδων. Σημειώνεται ότι ο δείκτης έχει υποχωρήσει 19% από τις αρχές του 2008, με «βαρίδι» τις τραπεζικές μετοχές.

Σε θετική τροχιά παραμένουν και οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες με τον DAX 30 να ενισχύεται κατά 0,56% στις 6.572 μονάδες, τον FTSE 100 να καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,42% στις 5.658%, ενώ ο CAC 40 κινείται κατά 0,79% υψηλότερα, στο επίπεδο των 4.509 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v