Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χονγκ Κονγκ:Νέο χρημαστιστήριο εμπορευμάτων

Στη δημιουργία χρηματιστηρίου διαπραγμάτευσης εμπορευμάτων προσανατολίζεται το Χονγκ Κονγκ, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση πρώτων υλών από την Κίνα. Ενδιαφέρον συμμετοχής κορυφαίων χρηματιστηριακών ομίλων.

Χονγκ Κονγκ:Νέο χρημαστιστήριο εμπορευμάτων
Στη δημιουργία χρηματιστηρίου διαπραγμάτευσης εμπορευμάτων προσανατολίζεται το Χονγκ Κονγκ, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση πρώτων υλών από την Κίνα.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, σε συνεργασία με την Barclays, τη Morgan Stanley και τη Citic Group, η αγορά του Χονγκ Κονγκ ετοιμάζεται να δημιουργήσει χρηματιστήριο διαπραγμάτευσης, αρχικά προθεσμιακών συμβολαίων πετρελαίου, με στόχο την έναρξη λειτουργίας του στο α΄ τρίμηνο του 2009.

"Θεωρούμε ότι η τρέχουσα περίοδος είναι η κατάλληλη για να προχωρήσουμε σε μία τέτοια κίνηση, καθώς η ζήτηση για πρώτες ύλες συνεχώς ενισχύεται στην αγορά της Κίνας", σημειώνει ο κ. Barry Cheung, πρόεδρος του Hong Kong Mercantile Exchange.

Ο κ. Cheung υποστήριξε, επίσης, ότι ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στη νέα αγορά έχουν εκφράσει και οι Lehman Brothers, Merrill Lynch και Noble Group.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v