Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς αντιστάσεις οι ευρωπαϊκές αγορές

Μόλις 30 λεπτά "κράτησαν" τις αντιστάσεις τους οι ευρωπαϊκές αγορές, επιστρέφοντας για μία ακόμη συνεδρίαση στο "κόκκινο", με τον DAX 30 να υποχωρεί 1,47%. Ισχυρές πιέσεις για αυτοκινητοβιομηχανίες και λιανεμπόριο.

Μόλις 30 λεπτά "κράτησαν" τις αντιστάσεις τους οι ευρωπαϊκές αγορές, επιστρέφοντας για μία ακόμη συνεδρίαση στο "κόκκινο" με τις ρευστοποιήσεις να αποτελούν τη βασική επιλογή των επενδυτών.  

Το sell-off, όπως δείχνει η πορεία των βασικών ευρωπαϊκών δεικτών, μοιάζει να έχει ακόμη πολύ δρόμο, ενώ το άκρως ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι δεν περιορίζεται στους "γνωστούς υπόπτους", ήτοι στους χρηματοοικονομικούς τίτλους, αλλά επεκτείνεται σχεδόν στο σύνολο των ταμπλό στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η "έκρηξη" πετρελαίου υψηλότερα από τα 140 δολάρια οδηγεί σε κάθετη υποχώρηση μετοχές αερομεταφορέων και αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ νέα επίθεση υποβαθμίσεων για συγκεκριμένες εταιρίες συμβάλλει στο ήδη ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα.

Μία ακόμη συνεδρίαση ισχυρών πιέσεων για τη μετοχή της Carrefour (-5,23%), η οποία μετά τη χθεσινή διπλή υποβάθμιση της σύστασής της σήμερα προχώρησε σε υποβάθμιση των δικών της προβλέψεων κερδοφορίας.

Κάθετη πτώση για τη μετοχή της Barclays (-6,3%), μετά τη πρόβλεψη της Citigroup ότι ο βρετανικός όμιλος οφείλει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 18 δισ. δολάρια προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του και να βελτιώσει τη ρευστότητά του.

Τα πρώτα θύματα της εκρηκτικής πορείας του "μαύρου χρυσού" είναι η Daimler (-3%) αλλά και η BMW με πτώση 2,8%, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η μετοχή της Ryanair (-5,2%).

Απώλειες 1,47% για τον DAX 30 στις 6.379 μονάδες, πλησίον του 0,50% υποχωρεί ο FTSE 100 στις 5.491 μονάδες, ενώ κατά 1,23% χαμηλότερα βρίσκεται και ο CAC 40 στις 4.371 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v