Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ακριβό πετρέλαιο "πνίγονται" οι ευρωαγορές

Δραματικά εξελίσσεται η πρώτη συνεδρίαση του γ΄ τριμήνου στις ευρωαγορές, με τις απώλειες να ξεπερνούν το 2% για ορισμένους βασικούς δείκτες, καθώς η ακατάπαυστη αναρρίχηση του πετρελαίου "πνίγει" τους επενδυτές. 

Δραματικά εξελίσσεται η πρώτη συνεδρίαση του γ΄ τριμήνου στις ευρωαγορές, με τις απώλειες να ξεπερνούν το 2% για ορισμένους βασικούς δείκτες, καθώς η ακατάπαυστη αναρρίχηση του πετρελαίου "πνίγει" τους επενδυτές. 

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί κατά 2,16%,  στις 5.500 μονάδες, ο DAX κατά 1,76%, στις 6.306 μονάδες, και ο CAC κατά 2,16%, στις 4.338 μονάδες.

Ο δείκτης MSCI World, που χθες ολοκλήρωσε το χειρότερο εξάμηνο σε μισό αιώνα, υποχωρεί κατά 0,4%, ενώ οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Το μεγαλύτερο βάρος των πιέσεων παραμένει στον τραπεζικό κλάδο, ενώ σημαντικές είναι οι πιέσεις και στις ενεργοβόρες αυτοκινητοβιομηχανίες και στις αεροπορικές επιχειρήσεις.

Η Volkswagen υποχωρεί κατά 0,8% και η Ryanair κατά 1,4%.

Η Societe Generale διολισθαίνει 1,9% και η ING Groep 1,8%. Η UBS υποχωρεί 2,2%.
 
Στον αντίποδα, η μετοχή της France Telecom ενισχύεται 2,3%, καθώς πολλοί οίκοι καλωσόρισαν την απόφασή της να αποσύρει την προσφορά εξαγοράς της TeliaSonera.

Και η μετοχή της Deutsche Telekom ενισχύεται 2,3% κατόπιν της αναβάθμισης της σύστασης από την JP Morgan για τον τίτλο της.

Οι ασιατικές αγορές παρέμειναν ως επί το πλείστον στα "κόκκινα" εξαιτίας της ανακοίνωσης για υποχώρηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιαπωνία και λόγω της προειδοποίησης από την Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας για ενισχυμένο πληθωρισμό. Ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα διολίσθησε 2,2% σε χαμηλό 15 και πλέον μηνών.

Πρακτικά αμετάβλητος διατηρήθηκε ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού, ο οποίος έκλεισε το α΄ εξάμηνο με πτώση της τάξης του 13%, ενώ σταθεροποιητική ήταν η πορεία για τον Nikkei στο Τόκιο.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μικτά πρόσημα έναν από τους χειρότερους μήνες στην ιστορία της. Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με οριακά κέρδη 0,03%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,98%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v