Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 5ετίας τα ΙΡΟ στις διεθνείς αγορές

Οι αρχικές δημόσιες εγγραφές αυξήθηκαν με τον βραδύτερο ρυθμό από το 2003 στις διεθνείς αγορές κατά το α΄ εξάμηνο του έτους και λίγοι είναι εκείνοι που ελπίζουν σε ταχεία ανάκαμψη.

Σε χαμηλό 5ετίας τα ΙΡΟ στις διεθνείς αγορές
Οι αρχικές δημόσιες εγγραφές αυξήθηκαν με τον βραδύτερο ρυθμό από το 2003 στις διεθνείς αγορές κατά το α΄ εξάμηνο του έτους και λίγοι είναι εκείνοι που ελπίζουν σε ταχεία ανάκαμψη της δραστηριότητας, καθώς η οικονομική επιβράδυνση συνεχίζεται και οι πιστωτικές ζημίες διογκώνονται.

Έως και τον Ιούνιο 333 εταιρίες εισήλθαν στα χρηματιστήρια, έναντι 702 στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Συγκεντρώθηκαν 73,2 δισ. δολάρια, μέγεθος 41% χαμηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και το μικρότερο από το 2005 τουλάχιστον.

Για πρώτη φορά από το 1978 τα αμερικανικά κεφάλαια venture capital δεν κατόρθωσαν στο προηγούμενο τρίμηνο να εισαγάγουν ούτε μία εταιρία στην αγορά.

Τουλάχιστον 166 ΙΡΟ (initial public offering) αναβλήθηκαν ή αναστάλθηκαν φέτος, μέγεθος υπερδιπλάσιο σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v