Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ευρωαγορών με τραπεζική στήριξη

Ανάκαμψη τιμών επικρατεί στις ευρωαγορές με επίκεντρο στις τράπεζες, κατόπιν δηλώσεων UBS και Deutsche Bank, ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη για περαιτέρω αυξήσεις κεφαλαίου. Κέρδη και στην χθεσινή συνεδρίαση της Wall.

Σταθεροποίηση τιμών σε υψηλότερα επίπεδα, μετά την «σφαγή» των προηγούμενων συνεδριάσεων, επικρατεί στις ευρωαγορές, κατόπιν της ανόδου και στην Wall Street.

Κέρδη αποκομίζει ο τραπεζικός κλάδος, μετά τις δηλώσεις από UBS και Deutsche Bank, ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη για περαιτέρω αυξήσεις κεφαλαίου.

Ο πρόεδρος της UBS (2,8%) Peter Kurer δήλωσσε ότι η τράπεζα δεν θα χρειαστεί νέα κεφάλαια, σύμφωνα με συνέντευξή του στην Finanz & Wirtschaft. Αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει περί των αποτελεσμάτων β΄τριμήνου.

Η Deutsche Bank (1,8%) δήλωσε ότι αναμένει κερδοφορία στο β΄τρίμηνο.

Κινητικότητα επικρατεί και στην μετοχή της HBOS, κατόπιν δημοσιεύματος που αναφέρει ότι η Countrywide προσέγγισε την τράπεζα για να εξαγοράσει την αλυσίδα κτηματομεσιτών Halifax.

Κατά τα λοιπά, με ράλι 6,2% αντιδρά η AstraZeneca στην αμερικανική απόφαση διατήρησης των δικαιωμάτων για το σκεύασμα Seroquel.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,60% στις 5.512 μονάδες, ο DAX 0,44% στις 6,343 μονάδες και ο CAC 0,58% στις 4.366 μονάδες.

Οι περισσότερες ασιατικές αγορές υποχώρησαν και ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού έκλεισε σε χαμηλό τριμήνου, εξαιτίας των πιέσεων λόγω κυρίως της αναρρίχησης των τιμών του πετρελαίου.

Εξαίρεση η αγορά της Κίνας, που ανέκαμψε κατόπιν τεσσάρων διαδοχικών συνεδριάσεων αισθητών απωλειών. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε 1,58%.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με κέρδη, παίρνοντας ανάσα από την απουσία νέων ρεκόρ στις τιμές του πετρελαίου και τα μεγέθη πωλήσεων Ιουνίου της General Motors.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,28%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,52% και ο S&P 500 0,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v