Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Taylor Wimpey: Αδυνατεί να συγκεντρώσει κεφάλαια

Πτώση-ρεκόρ 58% σημειώνει η μετοχή της κατασκευαστικής Taylor Wimpey, που ανακοίνωσε ότι δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια από τους επενδυτές.

Taylor Wimpey: Αδυνατεί να συγκεντρώσει κεφάλαια
Η Taylor Wimpey, η μεγαλύτερη επιχείρηση κατασκευής οικιών της Βρετανίας, σημείωσε πτώση-ρεκόρ για τη μετοχή της στις συναλλαγές στο Λονδίνο, όταν ανακοίνωσε ότι δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια από τους επενδυτές.

Ο τίτλος της επιχείρησης διολίσθησε 58%, στις 25 πένες. Ανακοίνωσε επίσης ότι αναιρεί το σχέδιο απόδοσης μερίσματος α΄ εξαμήνου και ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 900 θέσεων εργασίας. Επιπλέον, ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου θα παραιτηθεί έως το τέλος του έτους.

Στο πλαίσιο της χειρότερης κρίσης 30 ετών στη βρετανική αγορά κατοικίας, η Taylor Wimpey κινδυνεύει να μην ανταποκριθεί σε δεσμεύσεις επιχορήγησης δανείων τον επόμενο χρόνο, εάν δεν διασφαλίσει τη στήριξη των επενδυτών.

Οι πιστωτές της έχουν αποδεχτεί πιστωτική τροφοδοσία 1,9 δισ. στερλινών με την προϋπόθεση της συγκέντρωσης κεφαλαίων. Η κατασκευαστική εταιρία διεξάγει συνομιλίες με τους επενδυτές, αλλά δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει κάποια ικανοποιητική συμφωνία, όπως ανακοίνωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v