Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS:Το subprime "πλήττει ελαφρώς" το β΄ τρίμηνο

Η UBS ανακοίνωσε την εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα β΄τριμήνου θα βρεθούν "κοντά στο σημείο-μηδέν", διασκεδάζοντας τους φόβους για μεγάλες ζημίες και νέες αυξήσεις κεφαλαίου.

UBS:Το subprime πλήττει ελαφρώς το β΄ τρίμηνο
Η UBS ανακοίνωσε ότι προβλέπει τα αποτελέσματα β΄τριμήνου να βρεθούν "κοντά στο σημείο μηδέν", με τη βοήθεια εν μέρει και των φορολογικών ελαφρύνσεων ύψους 3 δισ. φράγκων.

Η ευρωπαϊκή τράπεζα με το μεγαλύτερο άνοιγμα στην κρίση του αμερικανικού subprime, η οποία ανακοίνωσε στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα κέρδη 5,55 δισ. ελβετικών φράγκων, δήλωσε ότι εξαιτίας κυρίως της χρηματιστηριακής αναταραχής δημιουργήθηκαν απομειώσεις και ζημίες στην επενδυτική τράπεζα.

Η UBS σημείωσε ότι τα πλήρη τριμηνιαία αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν στις 12 Αυγούστου, όπως έχει προγραμματιστεί.

Οι απομειώσεις ενεργητικών που ανήλθαν για τη UBS στα 38 δισ. δολ. και πλέον κατά τα τρία προηγούμενα τρίμηνα, υποχρέωσαν τον οίκο να συγκεντρώσει 29,2 δισ. δολ. σε επενδυτικά κεφάλαια φέτος.

Η UBS δήλωσε πάντως σήμερα ότι "δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου"

Η ανακοίνωσε προκάλεσε ανακούφιση στον επενδυτικό χώρο, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι ο οίκος θα αντιμετωπίσει ζημίες 4 ή 5 δισ. φράγκων και ίσως ζητήσει νέες ενέσεις ρευστότητας από τους μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v