Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη πτώση ευρωαγορών, αργία στη Wall

Ήπια πτώση επικρατεί στις ευρωαγορές, παρά την τραπεζική άνοδο λόγω UBS και την ανάκαμψη της Wall Street χθες, πριν από τη σημερινή αργία. Τέταρτη εβδομάδα πτώσης στην Ασία.

Οι πιέσεις συνεχίζονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την τραπεζική άνοδο λόγω UBS και την ανάκαμψη της Wall Street χθες, πριν από τη σημερινή αργία.

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν νωρίτερα με πτώση επί 4η συνεχόμενη εβδομάδα.

Οι όγκοι των συναλλαγών είναι συγκριτικά περιορισμένοι σήμερα, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Κατόπιν ενός πρόσκαιρα ανοδικού ανοίγματος, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,78% στις 5.424 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,33% στις 6.333 μονάδες και ο CAC 0,61% στις 4.317 μονάδες.

Οι πιέσεις στο λιανεμπόριο κατόπιν της υποβάθμισης της Marks & Spencer από τη Citigroup κυριαρχούν στις συναλλαγές.

Η Marks & Spencer υποχωρεί 3%. Η Vodafone διολισθαίνει 1%.

Οι τράπεζες διατηρούν τις τάσεις ανάκαμψης της προηγούμενης συνεδρίασης, κατόπιν της ανακοίνωσης της UBS ότι τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου θα είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα και δεν θα χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Η μετοχή της UBS ενισχύεται 7%. Ο τίτλος έχει υποχωρήσει 50% και πλέον από τις αρχές του έτους.

Η Allianz κερδίζει 0,8% και η Swiss Re 1,1% κατόπιν εκτίμησης της JP Morgan ότι ο ασφαλιστικός κλάδος προσφέρει «εύρωστη αξία».

Η βρετανική τράπεζα Bradford & Bingley υποχωρεί όμως 9% κατόπιν άρνησης της TPG να πραγματοποιήσει ένεση ρευστότητας 354,7 εκατ. δολ. στην επιχείρηση.

Ο Dow Jones έκλεισε χθες με άνοδο 0,65% και ο S&P με άνοδο 0,11%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,27%. Σε εβδομαδιαία βάση ο Nasdaq σημείωσε πτώση 3%, ο Dow Jones περιόρισε τις απώλειές του στο 0,5%, ενώ ο S&P 500 έχασε 1,2%.

Σταθεροποιητική ήταν η εικόνα το πρωί στις ασιατικές αγορές κατά μέσο όρο, με τον δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού να κλείνει τη συνεδρίαση με ανεπαίσθητη πτώση.

Πάντως στο Τόκιο ο Nikkei υποχώρησε 0,77%, σημειώνοντας πτώση επί 12 διαδοχικές συνεδριάσεις, που είναι το χειρότερο πτωτικό σερί 54 ετών του δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v