Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονη μεταβλητότητα στις ασιατικές αγορές

Η έντονη μεταβλητότητα είναι το χαρακτηριστικό των ασιατικών αγορών, με την Κίνα να «γυρνά στο κόκκινο» με μέση πτώση 0,7%, ενώ σταθεροποιητικά κινείται ο Nikkei με κέρδη 0,24%.

Αρκετά έντονη μεταβλητότητα χαρακτηρίζει τη σημερινή συνεδρίαση των ασιατικών αγορών, οι οποίες «ακροβατούν» μεταξύ πτώσης και σταθεροποίησης, με αρκετά ισχυρές πιέσεις να ασκούνται στις μετοχές τεχνολογικών ομίλων.

«Είναι φανερό ότι οι ασιατικές αγορές ακολουθούν το παράδειγμα της Wall Street. Πιθανώς αγορές όπως αυτή του Χονγκ Κονγκ να αποτελεί και τον προάγγελο του τι θα συμβεί στην επόμενη συνεδρίαση της Wall», σημειώνει στο MarketWatch ο Conita Hung, επικεφαλής επενδύσεων στην Delta Asia Financial Group.

Κέρδη 0,5% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος κατόρθωσε να «μηδενίσει» τις αρχικές του απώλειες οι οποίες άγγιξαν το 0,6%.

Σχεδόν ταυτόσημη πορεία για τον Nikkei, ο οποίος επέστρεψε στην θετική περιοχή με άνοδο 0,24%, ενώ πλησίον του 0,79% ενισχύεται ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις ασκούνται στην αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να υποχωρεί 1,41%, ενώ στο «κόκκινο» γύρισε και η αγορά της Κίνας, όπου ο CSI 300 αποδυναμώνεται 0,7%. Πτώση 0,7% για τον Shanghai Composite και στο 0,6% για τον Shenzhen Composite.

Με τους τραπεζικούς τίτλους να βρίσκονται, εκ νέου, στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων η Wall Street δέχθηκε νέο «ισχυρό κτύπημα» στη συνεδρίαση της Τετάρτης. O Dow Jones έκλεισε στις 11.147 μονάδες με πτώση 2,08%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 2,6%, στις 2.234 μονάδες. Απώλειες 2,28% για τον S&P 500, στις 1.244 μονάδες.

Πιέσεις αναμένεται ότι θα δεχθούν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα futures, αυτήν την ώρα κινούνται ισχυρά πτωτικά, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters. Πτώση 1,5% για DAX 30, στο 1,6% για FTSE 100 και πλησίον του 1,8% για τον CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v