Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες "βύθισαν" τη Wall Street

Οι νέες απώλειες στις τραπεζικές μετοχές αλλά και οι ανησυχίες για την εταιρική κερδοφορία συνέθεσαν το σκηνικό των ισχυρότατων πιέσεων στη Wall Street. Σε bear market o S&P 500. Kέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Οι νέες απώλειες στις τραπεζικές μετοχές αλλά και οι ανησυχίες για την εταιρική κερδοφορία συνέθεσαν το σκηνικό των ισχυρότατων πιέσεων στη Wall Street. Σε bear market o S&P 500. Kέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Οι μετοχές του ευρύτερου χρηματοοικονομικού τομέα αποτέλεσαν για ακόμη μια συνεδρίαση "τον αδύναμο κρίκο" της αμερικανικής αγοράς.

Συγκεκριμένα απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των Fannie Mae και Freddie Mac με αφορμή την έντονη ανησυχία για την οικονομική ευρωστία των δύο εταιριών και την πιθανότητα να χρειαστεί να προχωρήσουν σε μια αύξηση κεφαλαίων.

Πτώση και για τη Merrill Lynch ύστερα από την πιθανή υποβάθμιση αξιολόγησης της τράπεζας από τη Fitch.

Απώλειες άνω του 4% κατέγραψε η μετοχή της Cisco μετά τις αρνητικές εκτιμήσεις που εξέφρασαν αναλυτές της UBS και της RBC Capital για την πορεία των μεγεθών στο τρίμηνο που ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου.

Σε πτωτικό κανάλι βρέθηκαν επίσης οι τίτλοι των Dell και Intel, ενώ στο προσκήνιο παρέμεινε και η General Motors, καθώς η εταιρία ανακοινώνει αποτελέσματα β΄ τριμήνου την Παρασκευή.

Αντίθετα τα θετικά σχόλια αναλυτών στάθηκαν ικανά να χαρίσουν κέρδη στις μετοχές των φαρμακευτικών Merck και Schering – Plough.

Στο μεταξύ η τιμή του πετρελαίου έκλεισε στα επίπεδα των 136,07 δολαρίων ανά βαρέλι κινούμενη σταθεροποιητικά. Η τιμή του αργού παρουσίασε υψηλή διακύμανση, γεγονός που οφείλεται στην υποχώρηση των πετρελαϊκών αποθεμάτων κατά περίπου 5,9 εκ. βαρέλια αλλά και στη δοκιμή πυραυλικού συστήματος από το Ιράν, ικανό να πλήξει το Ισραήλ.

Λίγο πριν το κλείσιμο στο NYSE το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι μετοχές των iShares, Citgroup και Ford, ενώ στο Nasdaq οι τίτλοι των PowerShares, Cisco και Intel.

O Dow Jones έκλεισε στις 11.147 μονάδες με πτώση 2,08%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 2,6%, στις 2.234 μονάδες. Απώλειες 2,28% για τον S&P 500, στις 1.244 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης S&P 500 εισήλθε σε bear market μετά τη σημερινή συνεδρίαση καθώς από τον Οκτώβριο του 2007 έχει υποχωρήσει κατά ποσοστό υψηλότερο του 20%.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 1,8%, στα 12 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της 3Ε, σημείωσε άνοδο 4,6%, στα 27,29 δολάρια. Άνοδος 2,6% για το δικαίωμα της Εθνικής, στα 2,68 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 1,64%, στις 5.529 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 1,5%, στις 4.339 μονάδες. Κέρδη 1,35 για τον DAX 30, στις 6.386 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v