Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ώθηση στη Wall από την πτώση του πετρελαίου

Η υποχώρηση του πετρελαίου προς τα 135 δολάρια βελτιώνει το κλίμα στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να περιμένουν ενδείξεις για την εταιρική κερδοφορία από τη βραδινή ανακοίνωση της Alcoa. Πτώση στις ευρωαγορές.

Η περαιτέρω υποχώρηση του πετρελαίου προς τα 135 δολάρια βελτιώνει το κλίμα στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές ωστόσο να περιμένουν ενδείξεις για την εταιρική κερδοφορία από τη βραδινή ανακοίνωση της Alcoa.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε χαμηλότερα παρά την υποχώρηση του πετρελαίου, καθώς κυριάρχησε η νευρικότητα για τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Η σημερινή συνεδρίαση σηματοδοτείται από την υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής, τους φόβους για παγκόσμια επιβράδυνση που κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές, αλλά κυρίως, από την έναρξη της περιόδου ανακοινώσεων αποτελεσμάτων β’ τριμήνου των αμερικανικών εταιριών.

Η Alcoa είναι η πρώτη εταιρία που ανακοινώνει αποτελέσματα β’ τριμήνου αμέσως μετά το κλείσιμο της αγοράς ενώ οι επενδυτές περιμένουν ενδείξεις για τα εταιρικά κέρδη εν μέσω δύσκολης συγκυρίας σε οικονομία και αγορές.

Εν τω μεταξύ, σε ομιλία του ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της περιόδου χορήγησης έκτακτων δανείων σε εταιρίες του χρηματοοικονομικού κλάδου και μετά το 2008, σε μια προσπάθεια σταθεροποίησης της αγοράς. και της οικονομίας.

Το πετρέλαιο εμφανίζει σημαντική υποχώρηση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κινούμενο ακόμη και κάτω από τα επίπεδα των 136 δολαρίων το βαρέλι, χάνοντας 6 δολάρια, σε μια εξέλιξη που σχετίζεται με τις προβλέψεις για χαμηλότερη ζήτηση, λόγω εκτιμήσεων για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Ο «μαύρος χρυσός» κάνει πράξεις στα επίπεδα των 136,6 δολαρίων το βαρέλι, εμφανίζοντας πτώση 4%.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.300 μονάδες με κέρδη 0,61%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,93%, στις 2.264 μονάδες. Κέρδη 0,52% για τον S&P 500, στις 1.258 μονάδες. 

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 1,31% στις 5.440,50 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 1,43% στις 6.304,41 μονάδες και ο CAC 40 απώλεσε 1,54% στις 4.275,61 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v