Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρχίζει ο «χορός» των αποτελεσμάτων στη Wall

Η περαιτέρω υποχώρηση του πετρελαίου βελτιώνει κάπως το κλίμα στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές ωστόσο να περιμένουν ενδείξεις για την εταιρική κερδοφορία από τη βραδινή ανακοίνωση της Alcoa. Πτώση στις ευρωαγορές.

Η περαιτέρω υποχώρηση του πετρελαίου βελτιώνει κάπως το κλίμα στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές ωστόσο να περιμένουν ενδείξεις για την εταιρική κερδοφορία από τη βραδινή ανακοίνωση της Alcoa.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε χαμηλότερα παρά την υποχώρηση του πετρελαίου, καθώς κυριάρχησε η νευρικότητα για τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Η σημερινή συνεδρίαση σηματοδοτείται από την υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής, τους φόβους για παγκόσμια επιβράδυνση που κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές, αλλά κυρίως, από την έναρξη της περιόδου ανακοινώσεων αποτελεσμάτων β’ τριμήνου των αμερικανικών εταιριών.

Η Alcoa είναι η πρώτη εταιρία που ανακοινώνει αποτελέσματα β’ τριμήνου αμέσως μετά το κλείσιμο της αγοράς ενώ οι επενδυτές περιμένουν ενδείξεις για τα εταιρικά κέρδη εν μέσω δύσκολης συγκυρίας σε οικονομία και αγορές.

Εν τω μεταξύ, σε ομιλία του ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της περιόδου χορήγησης έκτακτων δανείων σε εταιρίες του χρηματοοικονομικού κλάδου και μετά το 2008, σε μια προσπάθεια σταθεροποίησης της αγοράς. και της οικονομίας.

Το πετρέλαιο εμφανίζει σημαντική υποχώρηση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κινούμενο κάτω από τα επίπεδα των 140 δολαρίων το βαρέλι, σε μια εξέλιξη που σχετίζεται με τις προβλέψεις για χαμηλότερη ζήτηση, λόγω εκτιμήσεων για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Ο «μαύρος χρυσός» κάνει πράξεις στα επίπεδα των 138,6 δολαρίων το βαρέλι, εμφανίζοντας πτώση 2%.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.271 μονάδες με κέρδη 0,35%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,7%, στις 2.259 μονάδες. Κέρδη 0,10% για τον S&P 500, στις 1.253 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,9%, στις 5.463 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 1,34%, στις 4.284 μονάδες. Πτώση 1,09% για τον DAX 30, στις 6.326 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v