Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή σε ανοδική τροχιά για Ιαπωνία-Κίνα

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στις περισσότερες ασιατικές αγορές, μετά την ανάκαμψη των τιμών μετάλλων, που οδηγεί υψηλότερα μετοχές πρώτων υλών. Άνοδος 1,2% για Κίνα και 0,22% για Ιαπωνία, ενώ 1,9% χαμηλότερα η Αυστραλία.

Η ανάκαμψη στις τιμές μετάλλων, στηρίζει τις ασιατικές αγορές και ταυτόχρονα «απορροφά» αρνητικές ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, όπως αυτή της Australian & New Zealand Banking Group (-9,8%).

Σημαντικά κέρδη για την BHP Billiton (2,1%), ενώ ανοδικά κινείται και η μετοχή της online εταιρεία Yahoo Japan (4,1%).

Πρακτικά αμετάβλητος στο επίπεδο των 132,95 μονάδων κινείται ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 3 προς 1, ενώ κέρδη πλησίον του 0,22% καταγράφει ο Nikkei.

«Η αισιοδοξία για τα εμπορεύματα δεν έχει χαθεί, με δεδομένο ότι η πορεία των τιμών τους εξαρτάται από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες αναδυόμενες αγορές, στις οποίες η ζήτηση είναι εξαιρετικά υψηλή» σημειώνει στο Bloomberg, ο Lee Min Koo, επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων της SH Asset Management με υπό διαχείριση κεφάλια ύψους 1,9 δισ. δολαρίων

Ισχυρά ανοδική πορεία καταγράφει η κινεζική αγορά, με τον CSI 300 να ενισχύεται 1,2% και του Shanghai Composite και Shenzhen Composite να κινούνται 1,5% και 1,1% υψηλότερα, αντιστοίχως. Σε θετική τροχιά και η αγορά του Χονγκ Κονγκ, όπου ο Hang Seng καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,25%.

«Παραφωνία» αποτελεί η αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να υποχωρεί πλησίον του 1,9%.

«Μεικτή» η εικόνα που εμφάνισε την περασμένη εβδομάδα η Wall Street, καθώς ο Dow Jones σημείωσε εβδομαδιαίες απώλειες 1,1%, ο S&P 500 κινήθηκε κατά 0,2% χαμηλότερα, ενώ αντίθετα ο Nasdaq σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,1%.

Πτωτικές τάσεις αναμένεται ότι θα επικρατήσουν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης για τις ευρωπαϊκές αγορές, όπως υποδεικνύουν, αυτήν την ώρα, τα futures, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Thomson Reuters.

Πτώση έως και επτά μονάδες για τον FTSE 100, πλησίον των 17 για τον DAX 30 και στις 18 για τον CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v