Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρελαϊκές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Υποχώρησαν επί τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές, υπό την πίεση παραγωγών εμπορευμάτων, κατόπιν της πτώσης χαλκού σε χαμηλό έξι μηνών και πετρελαίου στα 120 δολάρια.

Υποχώρησαν επί τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές, υπό την πίεση χρηματοοικονομικών οίκων και παραγωγών εμπορευμάτων, κατόπιν της διολίσθησης των τιμών πρώτων υλών και της προειδοποίησης της HSBC Holdings για επιβράδυνση κερδών από τις αναδυόμενες αγορές.

Η τιμή του χαλκού υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα έξι μηνών και η τιμή του πετρελαίου διολίσθησε κοντά στα 120 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού διαμορφώνεται 0,8% χαμηλότερα με την μεγαλύτερη πτώση στις μετοχές εταιριών ενέργειας και μεταλλευμάτων. Ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα υποχωρεί 0,7%, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο ενισχύεται 0,2% στις 12.955 μονάδες, με στήριξη από τις δεικτοβαρείς Canon και Toyota Motor.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο υποχώρησε χθες, κλείνοντας με απώλειες επί τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, κατόπιν της μεγάλης αύξησης δείκτη τιμών καταναλωτή τον Ιούνιο που ανακοινώθηκε.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανάκαμψη στο άνοιγμα των βασικών δεικτών στις ευρωαγορές, με άνοδο περί το 0,30% για τους δείκτες DAX και FTSE.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v