Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Μικτή εικόνα επικράτησε στις συναλλαγές στα ασιατικά χρηματιστήρια, με αισθητή πτώση για επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών και χαλυβουργίες, αλλά ανάκαμψη για τις κινεζικές κατασκευαστικές.

Μικτή εικόνα επικράτησε στις συναλλαγές στα ασιατικά χρηματιστήρια, με αισθητή πτώση για επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών και χαλυβουργίες, εξαιτίας των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Singapore Telecommunications αφενός και της μείωσης για ζητηση χάλυβα στην Ιαπωνία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού έκλεισε με ανεπαίσθητη πτώση, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 0,8%. Στην αγορά της Κίνας επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις, ενώ το χρηματιστήριο της Ταϊλάνδης παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

Αισθητή άνοδο 1,73% σημείωσε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, χάρη κυρίως στις κινεζικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στη νήσο, καθώς φημολογείται ότι η κινεζική κυβέρνηση θα χαλαρώσει τα στάνταρ δανεισμού.

Στην άλλη όχθη του Ειρηνικού, η αμερικανική αγορά έκλεισε με ήπια κέρδη, καθώς η επιστροφή του πετρελαίου πάνω από τα 114 δολάρια περιόρισε το αγοραστικό ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v