Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρυσό μετάλλιο απωλειών για την Κίνα

Σε χαμηλό 17 μηνών υποχωρούν οι τρεις βασικοί δείκτες της κινεζικής αγοράς, "χαλώντας το πάρτι" στα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια τα οποία κινούνται με ισχυρά κέρδη. Στο 1,95% η άνοδος για τον Nikkei.

Με δυσάρεστη εξαίρεση την κινεζική αγορά, τα ασιατικά χρηματιστήρια κινούνται ισχυρά ανοδικά, εκμεταλλευόμενα την υποχώρηση του "μαύρου χρυσού" αλλά και την αντίστοιχη στο σύνολο των εμπορευμάτων.

Η πτώση του πετρελαίου και των μετάλλων καθησυχάζει τις ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, οδηγώντας υψηλότερα μετοχές τραπεζών αλλά και αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σε υψηλό 14 ετών η μετοχή της Sumitomo Rubber Industries (7,4%), του τρίτου μεγαλύτερου ομίλου παραγωγής ελαστικών της Ιαπωνίας, ενώ σε θετική τροχιά κινούνται η Commonwealth Bank of Australia (3,3%) και η Honda Motor (4,9%).

Στο 1,1% η άνοδος για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού, με τους 10 κλαδικούς δείκτες να κινούνται ανοδικά, ενώ πλησίον του 1,95% ενισχύεται ο Nikkei. Σε ανοδική τροχιά κινείται τόσο η αγορά του Χονγκ Κονγκ όσο και αυτή της Αυστραλίας, με τους δείκτες Hang Seng και ASX να ενισχύονται 1,49% και 0,66%.

Στον αντίποδα, ολυμπιακό ρεκόρ πτώσης κατακτά η κινεζική αγορά καθώς διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο 17 μηνών, με τον CSI 300 να υποχωρεί 1,9%, τον Shanghai Composite στο 2% και τον Shenzhen Composite να προσγειώνεται ανώμαλα με απώλειες της τάξης του 5%.

Η υποχώρηση του πετρελαίου οδήγησε ισχυρά ανοδικά τη Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 2,65% στις 11.734,32 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 2.414,10 μονάδες, ενισχυμένος κατά 2,48%, και ο S&P 500 έκλεισε στις 1.296,32 μονάδες, με κέρδη 2,39%.

Ανοδικό ξεκίνημα δείχνουν -αυτήν την ώρα, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Thomson Reuters- τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον FTSE 100 να κινείται έως και 26 μονάδες υψηλότερα, τον DAX 30 στις 43 μονάδες και τον CAC 40 πλησίον των 26 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v