Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα στοιχήματα για τα χρυσά του Πεκίνου

Μπορεί η αγορά της Κίνας να διολίσθησε έως 8% στις 8/8/08, αλλά οι πιθανότητες να επιτύχει το Πεκίνο μια ιστορική ανατροπή στην κατανομή των χρυσών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς έχουν αυξηθεί θεαματικά.

  • Lex
Τα στοιχήματα για τα χρυσά του Πεκίνου
Μπορεί το χρηματιστήριο της Κίνας να διολίσθησε έως 8% στις 8/8/08, αλλά οι πιθανότητες να επιτύχει το Πεκίνο μια ιστορική ανατροπή στην κατανομή των χρυσών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν αυξηθεί θεαματικά.

Για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση του σοβιετικού μπλοκ, το "έξυπνο χρήμα" στοιχηματίζει ότι οι ΗΠΑ δεν θα κρατήσουν την πρωτιά τους στις χρυσές απονομές. Λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης στο Πεκίνο οι bookmakers είχαν μείνει άναυδοι από τα στοιχήματα υπέρ επικράτησης της αμφιτρύωνος χώρας, η οποία θέλει σφόδρα να προκαλέσει την παγκόσμια τάξη με επίδειξη αθλητικής υπεροχής που αρμόζει σε μία υπερδύναμη.

Η εταιρία πρακτορείων στοιχημάτων Paddy Power, αν και νωρίτερα έδινε έξι φορές το στοίχημα για κινεζική νίκη αντί αμερικανικής, την Παρασκευή μείωσε την απόδοση για την Κίνα από 8 στα 15 σε 4 στα 11. Αυτό σημαίνει ότι ο παίκτης που -σωστά- έχει στοιχηματίσει 11 στερλίνες στην επικράτηση του Πεκίνου θα λάβει το στοίχημα που έβαλε συν 4 στερλίνες, απόδοση 36%, αισθητά χαμηλότερη από το 53% που επικρατούσε έναν χρόνο πριν. Η απόδοση για την περίπτωση που διατηρήσουν οι ΗΠΑ την κυριαρχία τους στα μετάλλια αυξήθηκε από 11 στα 8 σε 15 στα 8, αύξηση 50%.

Τα στοιχήματα έχουν αποποιηθεί τις ΗΠΑ με εκπληκτική ταχύτητα. Στο Σίδνεϊ το 2000 οι ΗΠΑ ήταν το φαβορί, δίνοντας 1 στα 6, ενώ η Κίνα ήταν αουτσάιντερ που έδινε 40 στα 1, πίσω από την Ρωσία. Εν όψει της Αθήνας 2004 οι ΗΠΑ παρέμεναν φαβορί με απόδοση 1 στα 5. Οι πράκτορες που είχαν ελαφρά τη καρδία λάβει στοιχήματα για την Κίνα στο 16 στα 1 κατατρόμαξαν όταν αιφνιδίως τερμάτισε δεύτερη με μικρή διαφορά, μόλις τέσσερα χρυσά πίσω από τις ΗΠΑ.

Βλέποντας πιθανή απόδοση της τάξης του 187,5% μέσα σε ένα 15νθήμερο, ορισμένοι παίκτες μπαίνουν στον πειρασμό να επιστρέψουν στις ΗΠΑ. Καλύτερα όμως να αντισταθούν και να επιμείνουν στο νέο φαβορί. Το εύρος και το βάθος του ταλέντου στην Team China είναι εκπληκτικά, από την κολύμβηση και τη γυμναστική, έως τα ευγενή σπορ, όπως το μπάντμιντον, το τένις και το τζούντο. Αν προσθέσουμε το πλεονέκτημα της έδρας, που αντιστοιχούσε σε περίπου τέσσερα χρυσά για την Αθήνα και το Σίδνεϊ, το Πεκίνο μπορεί να επικρατήσει με επτά χρυσά.
© The Financial Times Limited 2008. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v