Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις από εταιρικά κέρδη στις ασιατικές αγορές

Μπαράζ απογοητευτικών αποτελεσμάτων τραπεζών, αεροπορικών και ναυτιλιακών επιχειρήσεων ωθεί χαμηλότερα τις τιμές των μετοχών στο σύνολο των ασιατικών αγορών. Πτώση 1,5% για τον Nikkei, στο 0,7% οι απώλειες για Κίνα. 

Ένα μπαράζ απογοητευτικών αποτελεσμάτων τραπεζών, αεροπορικών και ναυτιλιακών επιχειρήσεων ωθεί χαμηλότερα τις τιμές των μετοχών στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Η Mitsubishi UFJ Financial Group (-3,4%) διολισθαίνει επί δεύτερη συνεχομενη συνεδρίαση κατόπιν αύξησης των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια, ενώ η Cathay Pacific Airways υποχωρεί 4,1% μετά την ανακοίνωση των πρώτων ζημιών σε μια τετραετία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού σημειώνει πτώση 1,3% ενώ ο Nikkei στο Τόκιο διολισθαίνει 1,5%. Στην Νότιο Κορέα ο δείκτης Kospi διαμορφώνεται 1,5% χαμηλότερα κατόπιν αιφνιδιαστικής αύξησης των επιτοκίων.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο ενισχύθηκε 0,3% χθες και έκλεισε σε υψηλό έξι εβδομάδων. Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται σταθεροποιητικό άνοιγμα εν αναμονή των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών ευρωζώνης και Βρετανίας για τα επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v