Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα των κορυφαίων ασιατικών αγορών, με την Ιαπωνία να σημειώνει σημαντική ενίσχυση, ενώ στον αντίποδα η κινεζική αγορά συνεχίζει να κινείται χαμηλότερα.

Ανάκαμψη για πρώτη φορά ύστερα από πέντε συνεδριάσεις υποχώρησης για τις ασιατικές αγορές, πλην της Κίνας, καθώς η υποχώρηση των αποτιμήσεων καθιστά εκ νέου αισιόδοξους τους αναλυτές, οι οποίοι αρχίζουν να ενισχύουν τις συστάσεις τους για μετοχές ασιατικών εταιριών.

Κέρδη 3,6% για την Komatsu, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από τη Nikko Citigroup, ενώ εκρηκτική πορεία ανόδου με ενίσχυση 7,15 καταγράφει η Sumitomo Metal Industries, έπειτα από σύσταση της Mitsubishi UFJ Securities.

Στο 0,5% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού, ενώ ο Nikkei καταγράφει σημαντικά κέρδη της τάξης του 1,16%. Σε θετική τροχιά κινείται και το χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να ενισχύεται 0,33%.

Στον αντίποδα, πτωτική κίνηση χαρακτηρίζει τόσο την αγορά της Κίνας όσο και αυτήν του Χονγκ Κονγκ, με τους δείκτες Shanghai Composite και Hang Seng να υποχωρούν 1,16% και 2,3% αντίστοιχα.

Με κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές στη συνεδρίαση της Παρασκευής 15/8, βρίσκοντας στήριγμα τόσο στην επιβεβαίωση της πιστοληπτικής ικανότητας των Ambac και ΜΒΙΑ όσο και στην ενίσχυση του δολαρίου, ωστόσο η υποχώρηση των τιμών στα εμπορεύματα μετρίασε την άνοδο.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 11.659,90 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,38%, ενώ κατά 0,41% ενισχύθηκε ο δείκτης S&P 500, στις 1.298,20 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq έκλεισε στις 2.452,52 μονάδες, περιορίζοντας τις αρχικές του απώλειες στο 0,05%.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα προοιωνίζονται αυτήν την ώρα τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να κινείται έως και έξι μονάδες χαμηλότερα, τον FTSE 100 να υποχωρεί πλησίον των τεσσάρων μονάδων και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται κατά 13 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v