Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ξεπούλημα" 40 δισ. δολαρίων από τη Lehman

Σε πώληση του χαρτοφυλακίου real estate, αξίας 40 δισ. δολαρίων, προχωρά η Lehman Brothers, σε μια προσπάθεια να βγει από το αδιέξοδο και να καθησυχάσει τις ανησυχίες για πιθανή κατάρρευσή της.

  • Henny Sender & Francesco Guerrera (Ν. Υόρκη)
Ξεπούλημα 40 δισ. δολαρίων από τη Lehman
Σε διαπραγματεύσεις με πιθανούς αγοραστές για την πώληση του χαρτοφυλακίου real estate που διαθέτει έναντι 40 δισ. δολαρίων βρίσκεται η Lehman Brothers, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει τον ισολογισμό της.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η τράπεζα επιθυμεί είτε να πωλήσει το σύνολο του χαρτοφυλακίου σε έναν επενδυτή είτε να το "σπάσει". Βάσει, πάντως, των ίδιων πηγών, υπάρχει σημαντικό χάσμα σε ό,τι αφορά το τίμημα μεταξύ της Lehman και των πιθανών αγοραστών.

Σε περίπτωση που η πώληση αποτύχει, όλα δείχνουν ότι η Lehman θα φροντίσει να προχωρήσει σε αποεπένδυση της μονάδας real estate και σε είσοδό της στην αγορά ως ανεξάρτητης εταιρίας.

Μια τέτοια κίνηση, αν και δεν θα οδηγήσει στην ύπαρξη σημαντικού αριθμού κεφαλαίων, θα βοηθήσει την τράπεζα να μειώσει τις ανησυχίες σχετικά με την κατάστασή της,  που την έχει βυθίσει το τελευταίο διάστημα.

Από τις 15 Μαΐου έως και σήμερα η μετοχή της έχει υποχωρήσει 63%, ενώ στο ίδιο διάστημα ο S&P 500 έχει καταγράψει απώλειες περίπου 20%.

Η Lehman, η οποία έχει συγκεντρώσει κεφάλαια που ξεπερνούν τα 13 δισ. δολάρια μετά τις υψηλές απομειώσεις ενεργητικού, ύψους 8 δισ. δολαρίων, αναμένεται ότι θα προχωρήσει στην τελική ανακοίνωση για το μέλλον της μονάδας real estate τον ερχόμενο μήνα, όπου ανακοινώνει και τα οικονομικά αποτελέσματα γ΄ τριμήνου.

Ως πιθανοί αγοραστές εμφανίζονται οι BlackRock, Blackstone, Colony Capital και J.E. Roberts Companies. Το χαρτοφυλάκιο real estate της Lehman περιλαμβάνει στεγαστικά δάνεια, τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια, η αξία των οποίων στα τέλη Μαΐου υπολογιζόταν στα 29,4 δισ. δολάρια, καθώς και πάγια real estate με αξία 10,4 δισ. δολαρίων.
© The Financial Times Limited 2008. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v