Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική αποσυμπίεση στη Wall Street

Οι ανησυχίες για τις αμερικανικές τράπεζες επανήλθαν με τη μορφή “χιονοστιβάδας” στη Wall οδηγώντας σε ρευστοποιήσεις τους επενδυτές. Ισχυρή πτώση για Freddie και Fannie. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Οι ανησυχίες για την ευρωστία των αμερικανικών τραπεζών επανήλθαν με τη μορφή “χιονοστιβάδας” στη Wall οδηγώντας σε σημαντικές ρευστοποιήσεις τους επενδυτές. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Οι μετοχές του ευρύτερου χρηματοοικονομικού τομέα αποτέλεσαν πραγματικό βαρίδι για την αμερικανική αγορά ωθώντας τους βασικούς δείκτες σε βαθύ κόκκινο παρά τα αρχικά κέρδη. Απώλειες άνω του 2% σημείωσαν οι τίτλοι των Lehman Brothers Citigroup, American Express, JP Morgan και Bank of America.

Πτώση που υπερέβη το 22% σημείωσαν οι μετοχές των Freddie Mac και Fannie Μae με αφορμή δημοσίευμα του Barron’s που τόνισε ότι επίκειται σημαντική οικονομική βοήθεια στις δύο εταιρίες από το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών.

Αντίθετα φωτεινή εξαίρεση στο πτωτικό κύμα αποτέλεσαν οι τίτλοι των AMBAC και ΜΒΙΑ μετά την επιβεβαίωση των αξιολογήσεών τους από την S&P.

Στο μεταξύ οι πετρελαϊκές τιμές σημείωσαν ημερήσιες απώλειες 0,79%, στα 112,8 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκαν και στα 112 δολάρια.

Στο NYSE το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι τίτλοι των iShares, Freddie Mac και Fannie Mae, ενώ στο Nasdaq οι μετοχές των Powershares, Sirius και Intel.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 11.479 μονάδες με απώλειες 1,55%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 1,45%, στις 2.416 μονάδες. Πτώση 1,51% για τον S&P 500, στις 1.278 μονάδες. Σημειώνεται ότι από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow καμία δεν κατάφερε να κλείσει στο "πράσινο".

Το δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 1,5%, στα 9,8 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε κέρδη 0,23%, στα 8,8 δολάρια. Απώλειες 2,67% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 25,11 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,08% στις 5.450 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,11%, στις 4.448 μονάδες. Πτώση 0,2% για τον DAX 30, στις 6.432 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v