Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στη Wall Street

Ισχυρά κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, επιστρέφοντας από σημαντικές απώλειες, λόγω ανάκαμψης στους τραπεζικούς τίτλους, αλλά και "βουτιάς" του πετρελαίου στα 114 δολάρια. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Ισχυρά κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, επιστρέφοντας από σημαντικές απώλειες, λόγω ανάκαμψης στους τραπεζικούς τίτλους, αλλά και "βουτιάς" του πετρελαίου στα 114 δολάρια.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η αμερικανική αγορά υποχώρησε, μαζεύοντας πάντως τις ενδοσυνεδριακές απώλειες, επιβαρυνόμενη από την αρνητική εικόνα των τραπεζικών τίτλων αλλά και από την ανάκαμψη του πετρελαίου προς τα 116 δολάρια το βαρέλι.

Σήμερα, ο «μαύρος χρυσός» επιστρέφει σε πτωτικό κανάλι, υποχωρώντας κάτω και από τα 114 δολάρια, λόγω ενίσχυσης του δολαρίου αλλά και στοιχείων στην ευρωζώνη που παραπέμπουν σε οικονομική επιβράδυνση. 

Εν τω μεταξύ, ανοδική κίνηση πραγματοποιούν οι μετοχές των τραπεζών, οι οποίες πρωτοστάτησαν στην πτώση των τελευταίων ημερών.  

Ωστόσο, η είδηση που σηματοδοτεί τη σημερινή συνεδρίαση δεν είναι άλλη από την ενίσχυση του πληθωρισμού κατά 0,8% τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις, λόγω σημαντικών αυξήσεων στις τιμές ενέργειας, τροφίμων, ένδυσης και τσιγάρων.

Πάνω από τις εκτιμήσεις και ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,3% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώνεται στο 5,6% στις ΗΠΑ, στη μεγαλύτερη άνοδο από το 2001.

Σημαντικά κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Wal Mart, μετά την ανακοίνωση βελτίωσης των προβλέψεων για τα αποτελέσματα 2008, επηρεάζοντας θετικά το γενικότερο κλίμα στην αγορά.

Τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρίας λιανικού εμπορίου στον κόσμο αυξήθηκαν κατά 17% στο β’ τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες.

Ο Dow Jones κινείται στις 11.700 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 1,45%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,24% στις 2.458 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.298 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,99%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,81% στις 5.505,5 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκκφούρτη έκλεισε με άνοδο 0,22% στις 6.475 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,48% στις 4.427,5 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v