Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες επιβαρύνουν τη Wall Street

Ήπια πτωτική κίνηση στην αμερικανική αγορά, με τις διαγραφές της JP Morgan να επισκιάζουν την πτωτική κίνηση του πετρελαίου και τη μείωση του ελλείμματος των ΗΠΑ. Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Ήπια πτωτική κίνηση στην αμερικανική αγορά, με τις διαγραφές της JP Morgan να επισκιάζουν προς το παρόν τη συνεχιζόμενη πτωτική κίνηση του πετρελαίου και τη μείωση του εμπορικού ελλείμματος.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έκλεισε με κέρδη για δεύτερη σερί ημέρα, με την πτώση του πετρελαίου να αναζωπυρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σήμερα, το πετρέλαιο κινείται ακόμη χαμηλότερα, υποχωρώντας κάτω και από τα 114 δολάρια το βαρέλι, υποβοηθούμενο και από την είδηση της λήξης των πολεμικών επιχειρήσεων στη Νότια Οσετία.

Παράλληλα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκε η μείωση του εμπορικού ελλείμματος της χώρας κατά 4,1%, στα 56,8 δισ. δολάρια τον Ιούνιο.

Ωστόσο, ο χρηματοοικονομικός κλάδος επιβαρύνει την εικόνα της αγοράς, μετά και την ανακοίνωση νέων διαγραφών, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων από την JP Morgan Chase στο τρίμηνο.

Πτώση και για τον τίτλο της Goldman Sachs μετά την υποβάθμιση σε "hold" από "buy" από τη Deutsche Bank, λόγω της μεγάλης έκθεσής της στις μετοχές.

Πιέσεις και για τον τίτλο της Morgan Stanley μετά την ανακοίνωση επαναγοράς χρεογράφων ύψους 4,5 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο σχετικού συμβιβασμού με τις εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης.

Ο Dow Jones κινείται στις 11.738 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,37%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,33% στις 2.431 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.301 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,32%.

Εν τω μεταξύ, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,11% στις 5.547 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημειώνει πτώση 0,29%, στις 6.590 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται 0,35% χαμηλότερα, στις 4.522 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v