Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στη Wall λόγω πτώσης πετρελαίου

Η υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής σε χαμηλά τριών μηνών και η συνεχιζόμενη ενίσχυση του δολαρίου «χαρίζουν» ισχυρά κέρδη στην Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Η υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής σε χαμηλά τριών μηνών και η συνεχιζόμενη ενίσχυση του δολαρίου «χαρίζουν» ισχυρά κέρδη στην Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ειδικότερα, οι επενδυτές φαίνεται να αγνοούν τις ζημιές-«μαμούθ» που ανακοίνωσε στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο η Fannie Mae και προχωρούν σε τοποθετήσεις ωθούμενοι από την «βουτιά» που καταγράφει το πετρέλαιο, το οποίο αυτήν την ώρα διαμορφώνεται στα 116 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 3,3%,

Στη διαμόρφωση του θετικού κλίματος συμβάλει και το ράλι που καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα, η ισοτιμία του οποίου έναντι του ευρώ διαμορφώνεται στα 1,50 δολάρια, μετά την ομιλία του ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη, Ζαν Κλωντ Τρισέ, στην οποία δεν διαφάνηκε διάθεση αύξησης των επιτοκίων το Σεπτέμβριο, όπως αναμενόταν.

Θετικά όμως είδαν οι επενδυτές και την βελτίωση που εμφάνισε η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, η οποία ενισχύθηκε κατά 2,2%.

Εν μέσω αυτού του κλίματος λοιπόν, ο Dow Jones που ξεκίνησε την συνεδρίαση ελαφρώς πτωτικά, κινείται σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα και αυτήν την ώρα ενισχύεται κατά 291 μονάδες περίπου, στις 11.722,51 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 2,55%.

Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 2,13% και διαμορφώνεται στις 2.406,01 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.292,48 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 2,09%.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές εταιριών καταναλωτικών αγαθών, ωθούμενοι από την υποχώρηση του πετρελαίου, ενώ ανοδικά κινούνται και οι μετοχές εταιριών του τηλεπικοινωνιακού κλάδου.

Αντίθετα, ισχυρές απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Fannie Mae, μετά τις σημαντικές ζημιές που εμφάνισε στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, με κέρδη ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,21% στις 5.489,20 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε άνοδο 0,28% και ολοκλήρωσε στις 6.561,65 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.491,85 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,77%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v