Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενη διολίσθηση στη Wall Street

Πιέσεις στην αμερικανική αγορά προκαλούν οι ισχνές πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου, η άνοδος του πετρελαίου προς τα 120 δολάρια αλλά και οι ζημιές που ανακοίνωσε η AIG. Σταθεροποιητικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.    

Πιέσεις στην αμερικανική αγορά προκαλούν οι ισχνές πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου, η άνοδος του πετρελαίου αλλά και οι ζημιές που ανακοίνωσε η AIG.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε υψηλότερα, σε απευθείας σύνδεση με την υποχώρηση του πετρελαίου, μετά το ξέφρενο ράλι της Τρίτης, οπότε και καταγράφηκε η καλύτερη ημερήσια απόδοση της Wall από το 2003.

Σήμερα το πετρέλαιο ενισχύεται και πάλι προς τα 120 δολάρια το βαρέλι, σε μια κίνηση που οι αμερικανοί αναλυτές αποδίδουν σε ανάκαμψη τεχνικής φύσεως.

Ωστόσο, μετά τα σχόλια του Ζαν Κλωντ Τρισέ της ΕΚΤ για την οικονομία της ευρωζώνης, το ευρώ «γύρισε» πτωτικά έναντι του δολαρίου και ενδεχομένως, το πετρέλαιο να ακολουθήσει την τάση, υποχωρώντας σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η μετοχή της ΑIG υποχωρεί κατά 17,4%, επιβαρύνοντας την εικόνα του Dow Jones, μετά την ανακοίνωση ζημιών 5,36 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο, λόγω διαγραφών ενεργητικού από χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων.

Πτώση και για τους τίτλους λιανικού εμπορίου μετά την ανακοίνωση χειρότερων του αναμενόμενου πωλήσεων Ιουλίου, σηματοδοτώντας την περάτωση της επίδρασης από τα πακέτα οικονομικής ενίσχυσης της κυβέρνησης Bush.

Πτώση 3,5% για τον τίτλο της Wal Mart μετά την πρόβλεψη για επιβράδυνση στις πωλήσεις Αυγούστου.

Κέρδη για τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με την Intel να ενισχύεται κατά 4,6% και την Microsoft να κερδίζει 2,3%.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,43%, στις 11.565 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,15%, στις 2.346 μονάδες. Πτώση 0,33% για τον S&P 500, στις 1.280 μονάδες.

Νωρίτερα, ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,16% στις 5.477,5 μονάδες, ενώ ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη απώλεσε 0,27% στις 6.543,49 μονάδες. Κέρδη 0,20% για τον CAC 40 στο Παρίσι, στις 4.457,43 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v