Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H ΑΙG χαλάει το κλίμα στη Wall Street

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, επιβαρημένη από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου, τις ζημίες της AIG και την προειδοποίηση της Wal-Mart για τον Αύγουστο. Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, επιβαρημένη από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου, από τις ζημιές της AIG και από την προειδοποίηση της Wal-Mart για τον Αύγουστο.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε υψηλότερα, σε απευθείας σύνδεση με την υποχώρηση του πετρελαίου, μετά το ξέφρενο ράλι της Τρίτης, οπότε και καταγράφηκε η καλύτερη ημερήσια απόδοση της Wall από το 2003.

Σήμερα το πετρέλαιο ενισχύεται και πάλι πάνω από τα 120 δολάρια το βαρέλι, σε μια κίνηση την οποία οι Αμερικανοί αναλυτές αποδίδουν σε ανάκαμψη τεχνικής φύσεως.

Ωστόσο, μετά τα σχόλια του κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ της ΕΚΤ για την οικονομία της ευρωζώνης, το ευρώ γύρισε πτωτικά έναντι του δολαρίου και ενδεχομένως το πετρέλαιο να ακολουθήσει την τάση, υποχωρώντας σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η μετοχή της ΑIG παρουσιάζει κάμψη κατά 12% στο άνοιγμα, επιβαρύνοντας την εικόνα του Dow Jones, μετά την ανακοίνωση ζημιών 5,36 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο λόγω διαγραφών ενεργητικού από χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων.

Πτώση και για τους τίτλους λιανικού εμπορίου, μετά την ανακοίνωση χειρότερων του αναμενομένου πωλήσεων Ιουλίου, που σηματοδοτεί το τέλος της επίδρασης από τα πακέτα οικονομικής ενίσχυσης της κυβέρνησης Bush.

Πτώση 3,5% για τον τίτλο της Wal-Mart μετά την πρόβλεψη για επιβράδυνση στις πωλήσεις Αυγούστου.

Ο Dow Jones σημειώνει κάμψη 0,94%, στις 11.546 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,67%, στις 2.362 μονάδες. Πτώση 0,63% για τον S&P 500, στις 1.281 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,06%, στις 5.489 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,63%, στις 4.476 μονάδες. Οριακά υψηλότερα με άνοδο 0,03% ο DAX 30, στις 6.563 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v