Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street

Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκεται η αμερικανική αγορά, καθώς η «βουτιά» του πετρελαίου κατά περίπου 3% φαίνεται να αντισταθμίζει τις ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκεται η αμερικανική αγορά, καθώς η «βουτιά» του πετρελαίου κατά περίπου 3% φαίνεται να αντισταθμίζει τις ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις.

Σημειώνεται ότι η πετρελαϊκή τιμή σημείωσε ισχυρή πτώση στην σημερινή συνεδρίαση, υποχωρώντας μάλιστα νωρίτερα ακόμα και κάτω από τα 120 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από τις αρχές Μαίου του τρέχοντος έτους, πριν κλείσει τελικά στα 121,43 δολάρια, με ποσοστιαίες απώλειες της τάξης του σχεδόν 3%.

Έτσι, ενώ η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε εν μέσω επιφυλακτικότητας, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, αυτήν την ώρα οι βασικοί δείκτες έχουν περιορίσει σημαντικά τις αρχικές τους απώλειες, με τον Dow Jones μάλιστα να έχει «γυρίσει» σε θετικό έδαφος και να κινείται στις 11.361,66 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,31%.

Καλύτερη είναι όμως η εικόνα που εμφανίζουν και οι άλλοι δύο δείκτες, με τον Nasdaq να διαμορφώνεται στις 2.299,95 μονάδες, με απώλειες 0,48%, και τον S&P 500 να βρίσκεται στις 1.258,05 μονάδες, εμφανίζοντας απώλειες 0,18%.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, απώλειες ελέω πετρελαίου καταγράφουν οι τίτλοι των εταιριών ενέργειας, ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις και στις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, μετά την υποχώρηση κατά 29% που εμφάνισαν τα κέρδη της HSBC Holdings στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης.

Εν τω μεταξύ, σε ότι αφορά τα της Ευρώπης, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.320,20 μονάδες, με πτώση 0,64%, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 ολοκλήρωσε στις 6.349,81 μονάδες, με απώλειες 0,73%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε 0,78% χαμηλότερα και διαμορφώθηκε στις 4.280,63 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v