Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall

Σταθεροποιητική κίνηση στην αμερικανική αγορά, καθώς η θετική ανάγνωση των στοιχείων ανεργίας στις ΗΠΑ αντισταθμίζει τον προβληματισμό για τις ζημιές-«μαμούθ» που ανακοίνωσε η General Motors. Ήπια πτώση στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητική κίνηση στην αμερικανική αγορά, καθώς η θετική ανάγνωση των στοιχείων ανεργίας στις ΗΠΑ αντισταθμίζει τις ζημιές-«μαμούθ» που ανακοίνωσε η General Motors.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε σαφώς χαμηλότερα, χάνοντας μεγάλο μέρος των κερδών του προηγούμενου διημέρου, μετά τις ισχνές μετρήσεις από τα μέτωπα της ανάπτυξης και της ανεργίας.

Το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση σηματοδοτείται από την ανακοίνωση των στοιχείων ανεργίας Ιουλίου, αλλά και από τις τεράστιες ζημιές που εμφάνισε η General Motors.

Ειδικότερα, νέα μείωση εμφάνισαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, με την ανεργία να διαμορφώνεται στο 5,7%, με τα στοιχεία να εμφανίζονται σε γενικές γραμμές, καλύτερα των προσδοκιών.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές περίμεναν μείωση των νέων θέσεων εργασίας κατά 75.000 τον Ιούλιο, με την ανεργία να ενισχύεται στο 5,6%.

Εν τω μεταξύ, ισχυρές απώλειες εμφανίζει ο τίτλος της General Motors μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ότι οι ζημίες β΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 15,5 δισ. δολάρια, με τον κύκλο εργασιών να υποχωρεί 18%.

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 38,2 δισ. δολάρια, ενώ εξαιρουμένων έκτακτων αναγκών (στα 9,1 δισ. δολ.) οι ζημίες του ομίλου θα ήταν ύψους 6,3 δισ. δολαρίων.

Στις έκτακτες δαπάνες περιλαμβάνεται και το ποσό των 3,3 δισ. δολαρίων, το οποίο κατευθύνθηκε σε αποζημιώσεις σε 19.000 μερικώς απασχολούμενους εργαζομένους.

Στις απώλειες, δε, περιλαμβάνεται και το ποσό του 1,3 δισ. δολαρίων, το οποίο αφορά σε απομείωση ενεργητικού για τη μονάδα GMAC.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες 2,85 δολαρίων ανά μετοχή (η G.M. ανακοίνωσε ζημίες 27,33 δολ. ανά μετοχή) και κύκλο εργασιών πλησίον των 42,6 δισ. δολαρίων.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,21%, στις 11.402 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί οριακά 0,07%, στις 2.323 μονάδες. Κέρδη 0,14% για τον S&P 500, στις 1.268 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,50%, στις 5.384 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 χάνει 0,53%, στις 4.369 μονάδες. Πτώση 0,09% για τον DAX 30, στις 6.473 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v