Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο "ράλι" σημείωσε η Wall Street

Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση στη Wall Street με τις τράπεζες να κλέβουν την παράσταση, ενώ θετικά επέδρασαν και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας. Ανοδικά κινήθηκαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση στη Wall Street με τις τράπεζες να κλέβουν την παράσταση, ενώ θετικά επέδρασαν και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας. Άνοδο κατέγραψαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η υπογραφή του σχεδίου «ανακούφισης» της αγοράς ακινήτων από τον Πρόεδρο Μπους που συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δυνατότητα δανειακών εγγυήσεων της τάξεως των 300 δισ. δολαρίων ώθησε υψηλότερα τις εταιρίες του ευρύτερου χρηματοοικονομικού τομέα.

Ανοδικά κινήθηκαν οι τίτλοι των Μorgan Stanley, Goldman Sachs, Washington Mutual, Wachovia, Freddie Mac, Fannie Mae.

Θετικά λειτούργησε και η απροσδόκητη άνοδος των νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο καθώς αυτές αυξήθηκαν κατά 9.000 έναντι προβλέψεων για πτώση κατά 60.000.

Στο μεταξύ η τιμή του πετρελαίου σημείωσε ημερήσια άνοδο 3,7%, διαμορφούμενη στα 126,7 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε και τα 127,3 δολάρια. Αφορμή αποτέλεσε η υποχώρηση των αποθεμάτων πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι κατά το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης ο Nasdaq βρισκόταν σε αρνητικό έδαφος λόγω της ισχυρής πτώσης που σημείωσαν εταιρίες του ευρύτερου τεχνολογικού τομέα, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Ωστόσο κατάφερε να ανακάμψει λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης.

Απώλειες που ξεπέρασαν το 7% κατέγραψαν, μεταξύ άλλων, οι εταιρίες Garmin, Εlectronic Arts, Ultimate Software, Silicon Motion.

Λίγο πριν το κλείσιμο το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν στο NYSE οι μετοχές των iShares, Wachovia, Bank of America και στο Nasdaq οι τίτλοι των PowerShares, Sirius και Microsoft.

O Dow Jones διαμορφώθηκε στις 11.583 μονάδες με κέρδη 1,63%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,44% στις 2.329 μονάδες. Κέρδη 1,67% για τον S&P 500, στις 1.284 μονάδες.

Ο δείκτης Dow έχει καταγράψει κατά τη διάρκεια της σημερινής και της χθεσινής συνεδρίασης κέρδη άνω των 450 μονάδων.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε 0,1%, στα 10,6 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραψε απώλειες 2,4%, στα 9,3 δολάρια. Κέρδη 0,5% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 24,8 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1,91%, στις 5.420 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 1,85%, στις 4.400 μονάδες. Κέρδη 0,96% για τον DAX 30, στις 6.460 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v