Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρέλαιο και εταιρικά κέρδη πιέζουν την Wall

Ισχυρές απώλειες καταγράφει η Wall, καθώς η άνοδος του πετρελαίου και η πτώση κερδών της Tyson Foods, αντιστάθμισαν το θετικό κλίμα από την έγκριση του σχεδίου διάσωσης των Fannie Mae και Freddie Mac. Πτώση στις ευρωαγορές.

Ισχυρές απώλειες καταγράφει η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς η άνοδος του πετρελαίου και η σημαντική πτώση κερδών της Tyson Foods, αντιστάθμισαν το θετικό κλίμα από την έγκριση του σχεδίου διάσωσης των Fannie Mae και Freddie Mac. Πτώση στις ευρωαγορές.

Ειδικότερα, αν και οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά την έγκριση του Κογκρέσου για το σχέδιο ενίσχυσης της αγοράς ακινήτων, που μεταξύ άλλων προβλέπει και την κεφαλαιακή στήριξη των Fannie Mae και Freddie Mac, η ανάκαμψη του πετρελαίου και τα νέα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων αναζωπύρωσαν τους φόβους τους για μείωση της εταιρικής κερδοφορίας.

Η ισχυρή πτώση (-92%) μάλιστα που εμφάνισαν τα κέρδη της Tyson Foods στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο, αλλά και η προειδοποίηση της Toyota Motor για τις πωλήσεις στο σύνολο του έτους, είχαν σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ρευστοποιήσεις και οι βασικοί δείκτες να κινηθούν σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

Έτσι, ο Dow Jones αυτήν την ώρα κινείται στις 11.186,69 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,62%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,38% και διαμορφώνεται στις 2.278,67 μονάδες, ενώ ο S&P 500 εμφανίζει πτώση 1,20% και βρίσκεται στις 1.242,66 μονάδες.

Σε ότι αφορά στις επιμέρους μετοχές, ισχυρές πιέσεις δέχονται για μια ακόμη συνεδρίαση οι τίτλοι του χρηματοοικονομικού κλάδου, με την μετοχή της American International Group να ηγείται της πτώσης.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει επίσης ο τίτλος της Tyson Foods, μετά την υποχώρηση κατά 92% της κερδοφορίας της στο τρίτο τρίμηνο, αλλά και η μετοχή της Verizon Communications, παρά το γεγονός ότι η κερδοφορία της στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο ενισχύθηκε κατά 12%, δεδομένου ότι οι πωλήσεις της το ίδιο διάστημα κινήθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών.

Πτωτικά κινείται και ο τίτλος της General Motors, καθώς η προειδοποίηση της Toyota Motor για τις πωλήσεις στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την κερδοφορία των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του πετρελαίου, μετά την είδηση για επιθέσεις ανταρτών σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Νιγηρία κινείται σε υψηλότερα επίπεδα και αυτήν την ώρα διαμορφώνεται στα 123,70 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 0,36%.

Τέλος σημειώνεται ότι με απώλειες ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.312,60 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,75%, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχώρησε κατά 1,33%, ολοκληρώνοντας στις 6.351,15 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κινήθηκε 1,20% χαμηλότερα και διαμορφώθηκε στις 4.324,45 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v