Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό άνοιγμα στη Wall μετά τη χθεσινή "βουτιά"

Κέρδη καταγράφει η Wall Street μετά το θετικό σινιάλο για την αμερικανική οικονομία που εξέπεμψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών, στον απόηχο της χθεσινής ισχυρής πτώσης. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Κέρδη καταγράφει η Wall Street μετά το θετικό σινιάλο που εξέπεμψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών, ενώ τα εταιρικά κέρδη παραμένουν «πρωταγωνιστές». Μικτές τάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών κατέγραψαν αναπάντεχη άνοδο κατά 0,8% τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν πτώση 0,3%. Μη συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών οι παραγγελίες ενισχύθηκαν 2%.

Στις εταιρικές ειδήσεις πτώση σημειώνει η μετοχή της Lehman Brothers με αφορμή τη φημολογία ότι ο τραπεζικός κολοσσός θα προχωρήσει στην πώληση του μονάδας του asset management.

Συνεχίζονται οι απώλειες για τη Washington Mutual μετά την είδηση ότι θα αποχωρήσει ο διευθύνων οικονομικός σύμβουλος της εταιρίας.

Στο επίκεντρο παραμένουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών ύστερα από την αύξηση στα κέρδη της Honda το α΄ οικονομικό τρίμηνο αλλά και την ισχυρή υποχώρηση της Ford, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνεται στα επίπεδα των 126 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα 927 δολάρια.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.388 μονάδες με κέρδη 0,34%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,6%, στις 2.294 μονάδες. Άνοδος 0,38% για τον S&P 500, στις 1.257 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,48%, στις 5.336 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,27%, στις 4.359 μονάδες. Πτώση 0,675 για τον DAX 30 στις 6.397 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v