Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πετρέλαιο κράτησε στο "πράσινο" τη Wall

Η νέα υποχώρηση του πετρελαίου στα 124 δολάρια οδήγησε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση  σε κέρδη  τη Wall Street, ενώ στο προσκήνιο παρέμειναν τα αποτελέσματα των εισηγμένων. Άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η νέα υποχώρηση του πετρελαίου στα 124 δολάρια οδήγησε σε κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση τη Wall Street, ενώ στο προσκήνιο παρέμειναν τα αποτελέσματα των εισηγμένων. Άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα η συνεχιζόμενη ενίσχυση του δολαρίου αλλά και η αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης δημιούργησε νέα πιέσεις για το αργό, που έκλεισε στα $124,6, καταγράφοντας ημερήσιες απώλειες 2,9%.

Ωθηση στη Wall έδωσε και το ισχυρό ενδεχόμενο να εγκρίνει η αμερικανική Βουλή μέτρα για την ενίσχυση της αγοράς ακινήτων των ΗΠΑ, στα οποία περιλαμβάνονται και η παροχή ρευστότητας στις Fannie Mae και Freddie Mac. Οι μετοχές των δύο εισηγμένων σημείωσαν κέρδη άνω του 9%.

Ανοδος 4% για την AT&T καθώς τα αποτελέσματα της εταιρίας στο β΄ τρίμηνο ικανοποίησαν την αγορά. Αντίθετα απώλειες άνω του 10% σημείωσε η Washington Mutual μετά τις ζημιές που σημείωσε στο β΄ τρίμηνο.

Καταλύτη για τη συνεδρίαση αποτέλεσε και η Beige Book στην οποία αναφέρθηκε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις αυξήθηκαν, ενώ ο ρυθμός της οικονομικής επιβραδύνθηκε.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι οι τιμές στις πρώτες ύλες και ιδιαίτερα στο πετρέλαιο, τα μέταλλα, τα χημικά και τα είδη διατροφής σημείωσαν άνοδο.

Λίγο πριν το κλείσιμο το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον παρουσίασαν στο NYSE οι τίτλοι των Washington Mutual, Wachovia και Bank of America και στο Nasdaq οι μετοχές των Powershares, Sirius και Μicrosoft.

O Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,26%, στις 11.632 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,95%, στις 2.325 μονάδες. Κέρδη 0,41% για τον S&P 500, στις 1.282 μονάδες.

Το δικαίωμα της 3Ε κέρδισε 0,8%, στα 26,3 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραψε άνοδο 4,7%, στα 9,7 δολάρια. Άνοδος 1,4% για το δικαίωμα του ΟΤΕ, στα 11,4 δολάρια.

Ο FTSE 100 κέρδισε 1,6%, στις 5.449 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 1,88%, στις 4.408 μονάδες. Κέρδη 1,45% για τον DAX 30, στις 6.536 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v