Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάνει τον βηματισμό της η Wall Street

Μικτά πρόσημα και νευρικότητα επικρατούν στη Wall Street, καθώς η ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών στα 130$ αντισταθμίζει τα θετικά αποτελέσματα της Bank of America. Με κέρδη έκλεισαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Μικτά πρόσημα και νευρικότητα επικρατούν στη Wall, καθώς η ενίσχυση των πετρελαικών τιμών αντισταθμίζει τα θετικά αποτελέσματα της Bank of America. Κέρδη σημείωσαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα, η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακή εβδομάδας ξεκίνησε εν μέσω θετικού κλίματος μετά την ανακοίνωση από την Bank of America καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα δεύτερου οικονομικού τριμήνου, εξέλιξη που έδωσε ώθηση στις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της τράπεζας καταγράφει σημαντικά κέρδη μετά την ανακοίνωση υποχώρησης των κερδών της κατά 41%, καθώς ήταν χαμηλότερη των εκτιμήσεων της αγοράς.

Στην διαμόρφωση του θετικού κλίματος συνέβαλε και η πρόταση ύψους 43,7 δισ. δολαρίων της Roche Holding για την απόκτηση του υπολοίπου 44% της Genetech.

Ωστόσο, η άνοδος της πετρελαϊκής τιμής κατά 1,5% στα $130 και η απόφαση των φαρμακευτικών κολοσσών Merck και Schering-Plough να αναβάλουν την δημοσίευση των αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου για μετά τη λήξη της συνεδρίασης, φαίνεται ότι επανέφερε την επιφυλακτικότητα στις τάξεις των επενδυτών, με αποτέλεσμα ο Dow Jones και ο Nasdaq να «γυρίσουν» σε αρνητικό έδαφος, και ο S&P 500 να παλεύει να διατηρηθεί στο «πράσινο».

Πιο συγκεκριμένα, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 11.480,37 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,14%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,13%, στις 2.279,81 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.261,77 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,09%.

Από τις επιμέρους μετοχές, ισχυρά κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Genetech μετά την πρόταση της Roche να αποκτήσει και το υπόλοιπο 44% της αμερικανικής εταιρίας, ενώ ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των Fannie Mae και Freddie Mac.

Αντίθετα, απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Yahoo, μετά την απόφαση να διαθέσει τρεις θέσεις του διοικητικού της συμβουλίου στον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Carl Icahn.

Εν τω μεταξύ, με κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,52% και έκλεισε στις 5.404,30 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε άνοδο 0,66%, στις 6.424,84 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε στις 4.299,36 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 1,74%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v