Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον αστερισμό του ταύρου η Wall Street

Η σημαντική πτώση του αργού και η ιδιαίτερη προτίμηση που έδειξαν οι αγοραστές στις τράπεζες, χάρισαν ισχυρότατη άνοδο στη Wall. Κέρδη άνω του 32% για Wells Fargo. Μικτές τάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η σημαντική πτώση του πετρελαίου και η ιδιαίτερη προτίμηση που έδειξαν οι αγοραστές στις τράπεζες χάρισαν ισχυρότατα κέρδη στη Wall. Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές.

Οι αγοραστές φάνηκε να ξαναθυμήθηκαν τις μετοχές του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου κατά τη σημερινή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς.

Στα κέρδη "πρωτοστάτησε" ο τίτλος της Wells Fargo που ενισχύθηκε κατά 32,04%, ύστερα από την καταγραφή κερδών καλύτερα των αναμενόμενων και την αύξηση του μερίσματος.

Κέρδη άνω του 29% σημείωσαν οι Freddie Mac και Fannie Mae, ενώ η μετοχή της Bank of America ενισχύθηκε κατά περίπου 15%. Ο S&P Financial κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 12%, ποσοστό που αντιστοιχεί στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στην ιστορία του δείκτη.

Σημαντικό μερίδιο στη σημερινή άνοδο ανήκει και στις αεροπορικές εταιρίες με τις Continental Airlines και US Airways να σημειώνουν ισχυρά κέρδη.

Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κατά 3%, διαμορφούμενη στα 134,5 δολάρια μετά την υποχώρηση κατά 3 εκατ. βαρέλια των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Ενδοσυνεδριακά βρέθηκε και στα 132,1 δολάρια.

Σημειώνεται ότι αρχικά η Wall κινήθηκε σταθεροποιητικά και με έντονες διακυμάνσεις, γεγονός που οφείλεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουνίου. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή έτρεξε με ρυθμό 5% έναντι προβλέψεων για άνοδο 4,5%.

Λίγο πριν το κλείσιμο το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον κατέγραψαν στο NYSE οι μετοχές των Wells Fargo, Βank of America και Citigroup, ενώ στο Nasdaq οι τίτλοι των Powershares, Intel και Μicrosoft.

O Dow Jones ενισχύθηκε 2,52%, στις 11.239 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 3,12%, στις 2.284 μονάδες. Άνοδος 2,51% για τον S&P 500, στις 1.245 μονάδες. Ο δείκτης Dow κατέγραψε τα ισχυρότερα ημερήσια κέρδη από την 1η Απριλίου.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 0,42%, στα 11,8 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε κέρδη 1,82%, στα 8,3 δολάρια. Πτώση 2,4% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 25,6 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,41%, στις 5.150 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 1,26%, στις 4.112 μονάδες. Κέρδη 1,21% για τον DAX 30, στις 6.155 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v