Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wall επικροτεί την παρέμβαση Paulson

Το σχέδιο Paulson για τη «σωτηρία» των Freddie Mac και Fannie Mae αλλά και η εξαγορά της Anleuser-Busch δημιουργούν θετικό κλίμα και οδηγούν σε κέρδη τη Wall Street. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Το σχέδιο Paulson για τη «σωτηρία» των Freddie Mac και Fannie Mae αλλά και η εξαγορά της Anleuser-Busch δημιουργούν θετικό κλίμα στη Wall Street. Άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Οι μετοχές των δύο «προβληματικών» τραπεζών καταγράφουν άνοδο άνω του 20% μετά την πρωτοβουλία της αμερικανικής κυβέρνησης να ζητήσει πλήρη ευχέρεια κινήσεων από το Κονγκρέσο ώστε να παράσχει πρόσβαση σε κεφάλαια έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι η αξία των δανείων που κατέχουν οι Freddie Mac και Fannie Mae στα χαρτοφυλάκία τους υπερβαίνει τα 5 τρισ. δολάρια.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκεται και η εξαγορά της Anheuser-Busch από την InBev προς 52 δισ. δολάρια ή 70 δολάρια ανά μετοχή.

Σε θετικό έδαφος και η μετοχή της Yahoo με αφορμή το συνεχές ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την εταιρία η Microsoft σε συνεργασία με τον δισεκατομμυριούχο Carl Icahn, ενώ κέρδη άνω του 155 καταγράφει η μετοχή της Lehman Brothers.

Στο μεταξύ η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί στα επίπεδα των 143 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα 958 δολάρια ανά ουγκιά. 

Δύο  σημαντικές ημέρες για την πορεία της αμερικανικής αγοράς θεωρούνται η Πέμπτη και η Παρασκευή 17 και 18 Ιουλίου αντίστοιχα, καθώς μια σειρά από σημαντικές εταιρίες ανακοινώνουν αποτελέσματα β΄ τριμήνου.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη οι Coca Cola, JP Morgan, Merrill Lynch και την Παρασκευή η Citigroup.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.192 μονάδες με κέρδη 0,83%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 1,13%, στις 2.264 μονάδες. Άνοδος 0,84% για τον S&P, που κινείται στις 1.249 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 1,97%, στις 5.365 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,9%, στις 4.179 μονάδες. Άνοδος 1,4% για τον DAX 30, που κινείται στις 6.239 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v