Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To deal της Dow Chemical βελτιώνει κλίμα στη Wall

Οριακά χαμηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά στο άνοιγμα, καθώς το deal 18,8 δισ. δολ. της Dow Chemicalο επισκιάζει προς ώρας τον προβληματισμό για τις Fannie Mae και Freddie Mac. Πτώση στις ευρωαγορές.

Οριακά χαμηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά στο άνοιγμα, καθώς το deal 18,8 δισ. δολ. της Dow Chemical επισκιάζει προς ώρας τον προβληματισμό για τις Fannie Mae και Freddie Mac.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά εμφάνισε ισχυρές απώλειες, με τις τράπεζες να ηγούνται της πτώσης, λόγω ενίσχυσης της ανησυχίας για την οικονομική κατάσταση των Fannie Mae και Freddi Mac, αλλά και προβληματισμού για τα αποτελέσματα της Cisco Systems που ανακοινώνονται την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η κυβέρνηση Bush πραγματοποίησε συζητήσεις για το ενδεχόμενο κατάρρευσης των δυο εταιριών.

Το πετρέλαιο, το οποίο κυριαρχούσε τις προηγούμενες ημέρες στην επενδυτική ατζέντα, κινείται οριακά χαμηλότερα, στα 135,9 δολάρια το βαρέλι, με τη νέα πυραυλική δοκιμή του Ιράν να έχει τελικώς περιορισμένες επιπτώσεις στην κίνηση του εμπορεύματος.

Οι πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου τίθενται επίσης στο επίκεντρο, με τις Wal Mart και Coctso να εμφανίζουν αύξηση 5,9% και 9% αντίστοιχα στις πωλήσεις Ιουνίου, επωφελούμενες από τη στροφή των καταναλωτών σε φθηνά προϊόντα.

Εκτίναξη 66% εμφανίζει ο τίτλος της Rohm & Haas μετά την κατάθεση προσφοράς από την Dow Chemical στα 78 δολάρια τη μετοχή, σε ένα deal αξίας 15 δισ. δολαρίων.

Πτώση 6% για τον τίτλο της Marriott International μετά την μείωση των προβλέψεων για τα αποτελέσματα χρήσης.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.177 με κέρδη 0,21%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,21%, στις 2.239 μονάδες. Ανοδος 0,16% για τον S&P 500, στις 1.246 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 1,75%, στις 5.433 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,93%, στις 4.255 μονάδες. Πτώση 0,95% για τον DAX 30, στις 6.325 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v