Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μάχη" με τις 11.000 μ. για τον Dow Jones

Ισχυρές πιέσεις στην αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να "χάνει" νωρίτερα τις 11.000 μ., υπό το βάρος του ράλι στο πετρέλαιο και της αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα σε Fannie Mae-Freddie Mac. "Βουτιά" στις ευρωαγορές.

Ισχυρές πιέσεις στην αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να "χάνει" νωρίτερα τις 11.000 μ., υπό το βάρος του ράλι στο πετρέλαιο και της αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα σε Fannie Mae-Freddie Mac.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έκλεισε με αξιοσημείωτα κέρδη, εν μέσω έντονης μεταβλητότητας και συχνών εναλλαγών προσήμων, με έκδηλη τη νευρικότητα για τη χρηματοοικονομική κατάσταση των δυο εταιριών, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας, κ. Henry Paulson.

Σήμερα, οι δυο μετοχές καταγράφουν εκ νέου ισχυρότατες απώλειες, μετά από δημοσίευμα που φέρει την αμερικανική κυβέρνηση κοντά στην εξαγορά τους.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές των δυο εταιριών έχουν χάσει πάνω από το 80% της αξίας τους τις τελευταίες τρεις ημέρες, μετά από δημοσιεύματα που τις έφεραν κοντά στη χρεοκοπία και την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με σημερινό θέμα των New York Times, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει την εξαγορά της μίας ή και των δυο εταιριών.

Η μετοχή της Freddie Mac χάνει 17,6% και ο τίτλος της Fannie Μαε υποχωρεί κατά 23%, ανοίγοντας τη συνεδρίαση με απώλειες 50% έκαστη. Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Henry Paulson, τόνισε ότι δεν προβλέπεται σχέδιο διάσωσης των εταιριών, μετά από χθεσινές του δηλώσεις ότι οι δυο εταιρίες έχουν επαρκή κεφαλαιοποίηση.

Εν τω μεταξύ, το δημοσίευμα για πυραυλικές δοκιμές του Ισραήλ έξω από το Ιράκ, εντείνει τις γεωπολιτικές εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή μετά τις πρόσφατες αντίστοιχες κινήσεις του Ιράν, στέλνοντας το πετρέλαιο σε νέο ιστορικό ρεκόρ, στα 147,22 δολάρια το βαρέλι, για να "μαζευτεί" αργότερα στα 144,65 δολάρια.   

Εν τω μεταξύ, η General Electric ανακοίνωση μείωση της κερδοφορίας της κατά 6% για το β’ τρίμηνο ενώ διατήρησε τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρήσης και ανακοίνωσε την πώληση της ιαπωνικής θυγατρικής στον καταναλωτικό δανεισμό, στην Shinsei έναντι 5,4 δισ. δολαρίων.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.040 με πτώση 1,68% ενώ νωρίτερα υποχώρησε κάτω και από τις 11.000 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,68%, στις 2.219 μονάδες ενώ πτώση 1,62% καταγράφει ο S&P 500, στις 1.232 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 2,69% στις 5.261,60 μονάδες, με τον CAC 40 στο Παρίσι να χάνει 3,09% στις 4.100,64 μονάδες και τον DAX 30 στη Φρανκφούρτη να υποχωρεί κατά 2,41% στις 6.153,30 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v