Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall:Μικτές τάσεις με την οικονομία στο προσκήνιο

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall, παρά το ότι η αναρρίχηση του πληθωρισμού στο 5% τον Ιούνιο εντείνει τον προβληματισμό για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall, παρά το ότι η αναρρίχηση του πληθωρισμού στο 5% τον Ιούνιο εντείνει τον προβληματισμό για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή έτρεξε με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα 17 ετών τον Ιούνιο, αυξημένος κατά 5% σε ετήσια βάση, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 4,5%. Ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε 0,3%, ποσοστό που αποτελεί το ισχυρότερο μέγεθος από τον Ιανουάριο του 2008.

Για τον ίδιο μήνα, η βιομηχανική παραγωγή κινήθηκε ανώτερα των εκτιμήσεων, ήτοι με ρυθμό 0,5%, έναντι προβλέψεων για 0,1%.

Κέρδη σημειώνει η μετοχή της Intel, τα οποία είχαν παρουσιάσει και  αναλυτές στο άνω εύρος των εκτιμήσεών τους. Η εταιρία προέβλεψε πως η ζήτηση για τα προϊόντα της στο β΄ εξάμηνο θα είναι ισχυρή.

Θετικό πρόσημο και για τη Sun, η οποία καταγράφει κέρδη που ικανοποίησαν τόσο τους επενδυτές όσο και τους αναλυτές.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί για ακόμη μία συνεδρίαση ο κ. B. Bernanke που «καταθέτει» για δεύτερη ημέρα στο Κογκρέσο. Ο επικεφαλής της FED εμφανίστηκε κατά τη χθεσινή του ομιλία ιδιαίτερα απαισιόδοξος για την πορεία του πληθωρισμού και της οικονομικής ανάπτυξης.
 
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FED.

Στο μεταξύ, η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνεται στα 137 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,59.

Ο Dow Jones κινείται στις 10.947 μονάδες με πτώση 0,13%, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 2.221 μονάδες με κέρδη 0,25%. Οριακή άνοδος 0,04% για τον S&P 500, στις 1.215 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 1,62%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,44%, στις 4.043 μονάδες. Πτώση 0,15% για τον DAX 30, στις 6.072 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v