Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίπτυχο νέων πιέσεων στη Wall

Η εντεινόμενη ανησυχία για τις εταιρίες του χρηματοοικονομικού τομέα, η υποχώρηση του δολαρίου και τα προβλήματα της General Motors, συνθέτουν το σκηνικό των έντονων πιέσεων στη Wall. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Η εντεινόμενη ανησυχία για τις εταιρίες του χρηματοοικονομικού τομέα και η υποχώρηση του δολαρίου συνθέτουν το σκηνικό των έντονων πιέσεων στη Wall Street. Απώλειες για Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ο προβληματισμός για την ευρωστία των αμερικανικών τραπεζών ωθεί σε απώλειες για άλλη μια συνεδρίαση την αγορά παρά την παρέμβαση του Paulson για τη σωτηρία των Fannie Mae και Freddie Mac. Πτώση που υπερβαίνει το 14% σημειώνουν οι τίτλοι των Wachovia, Freddie Mac και Fannie Mae.

Στο στόχαστρο των πωλητών βρίσκεται και η General Motors που ανακοίνωσε ότι περικόπτει το μέρισμα και το εργατικό κόστος με στόχο να συγκεντρώσει περί τα 15 δισ. δολάρια.

Αντίθετα άνοδο σημειώνει η Johnson & Johnson η οποία σημείωσε άνοδο 8% στα κέρδη του β΄ τριμήνου.

Στο μεταξύ το δολάριο κινείται σε ιστορικά χαμηλά έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται άνω του 1,6, ενώ η τιμή του αργού κυμαίνεται στα 146 δολάρια ανά βαρέλι.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 1,8% τον Ιούνιο, ενώ οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 0,1%.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η εξαμηνιαία κατάθεση του επικεφαλής της FED, Β. Bernanke, στο Κονγκρέσο.

Ο Dow διαμορφώνεται στις 10.981 μονάδες με πτώση 0,67%, ενώ στο ο Nasdaq υποχωρεί 0,63%, στις 2.199 μονάδες. Πτώση 0,93% για τον S&P 500 στις 1.216 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 2,17%, στις 5.185 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 1,52%, στις 4.079 μονάδες. Πτώση 2,18% για τον DAX 30, στις 6.065 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v