Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Σήμα κινδύνου" από Bernanke

Την πιο απαισιόδοξη άποψη, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της FED, χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την παρέμβαση Bernanke στο Κογκρέσο. Τι είπε για πληθωρισμό, ανάπτυξη, ακίνητα και αγορές.

Σήμα κινδύνου από Bernanke
Καμπανάκι για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας "χτύπησε" ο κ. Ben Bernanke κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο, τονίζοντας ότι οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη παραμένουν.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι προοπτικές ενίσχυσης του πληθωρισμού έχουν ενταθεί, ενώ χαρακτήρισε άμεση προτεραιότητα για τη FED την ομαλοποίηση των αγορών.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι υψηλές τιμές στην ενέργεια αλλά και η ύφεση στην αγορά των ακινήτων αποτελούν τους σημαντικότερους κίνδυνους για την ανάπτυξη.

Τα σχόλια του κ. Ben Bernanke συνθέτουν την πιο απαισιόδοξη άποψη για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας από το 2006, όταν ανέλαβε επικεφαλής της FED, σχολιάζει το Cnn.Money.

Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της FED θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου. Οι αναλυτές δίνουν 59% πιθανότητες η FED να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο 2,25%, ή και ακόμη υψηλότερα έως το τέλος του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v