Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Σταθεροποίηση με πετρέλαιο στο προσκήνιο

H σημαντική πτώση του πετρελαίου ωθεί σε ανάκαμψη το Dow, ενώ πτωτικά συνεχίζει να κινείται ο Nasdaq. Στο επίκεντρο και τα αποτελέσματα των εισηγμένων. Μικτές τάσεις καταγράφουν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

H σημαντική πτώση του πετρελαίου ωθεί σε ανάκαμψη το Dow, ενώ πτωτικά συνεχίζει να κινείται ο Nasdaq. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα των εισηγμένων. Μικτές τάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνεται χαμηλότερα των 127 δολαρίων ανά βαρέλι ύστερα από την αλλαγή πορεία του τυφώνα Dolly ο οποίος δεν αναμένεται να πλήξει πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές στον Κόλπο του Μεξικό.

Στο μεταξύ ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των Apple και Texas Instruments μετά τις αρνητικές εκτιμήσεις στις οποίες προέβησαν για την πορεία των οικονομικών τους.

Απώλειες και για τη Yahoo που ανακοινώνει αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, ενώ με αρνητικό πρόσημο κινείται και η Washington Mutual.

Στο προσκήνιο βρίσκονται επίσης και οι δηλώσεις του μέλους της FED, C. Plosser ο οποίος τόνισε πως η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει σύντομα σε αυξήσεις των επιτοκίων.

O Dow Jones κινείται στις 11.504 μονάδες με άνοδο 0,32%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,14%, στις 2.276 μονάδες. Κέρδη 0,12% για τον S&P 500, στις 1.261 μονάδες.

O FTSE 100 υποχώρησε 0,74%, στις 5.364 μονάδες, ενώ ο DAX 30 κέρδισε 0,28%, στις 6.442 μονάδες. Αμετάβλητος στις 4.327 μονάδες ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v