Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall:Ήπιες μεταβολές με πετρέλαιο στο επίκεντρο

Με μικρές διακυμάνσεις κινείται η Wall Street, με το πετρέλαιο να σημειώνει νέα υποχώρηση κάτω από τα 127 δολάρια. Στο προσκήνιο παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα. Άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η συνεχιζόμενη υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών χαμηλότερα και από τα 127 δολάρια ωθεί σε νέα κέρδη τη Wall Street, ενώ στο προσκήνιο παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα. Άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Πιο συγκεκριμένα, η είδηση ότι ο τυφώνας Dolly δεν θα πλήξει περιοχές στον Κόλπο του Μεξικού,  όπου υπάρχουν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις ώθησε χαμηλότερα την τιμή του αργού κατά σχεδόν 3% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Η υποχώρηση της τιμής συνεχίζεται καθώς πλέον κινείται στα επίπεδα των 126,3 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το σχέδιο διάσωσης των Fannie Mae και Freddie Mac, το οποίο δεν αποκλείεται να γίνει νόμος του αμερικανικού κράτους εφόσον υπογραφεί από τον κ. Μπους την τρέχουσα εβδομάδα.

Στις εταιρικές ειδήσεις τα αποτελέσματα συνεχίζουν να βρίσκονται στο προσκήνιο. Απώλειες της τάξεως του 9% σημειώνει η Cοstco Wholesale μετά τις αρνητικές εκτιμήσεις για τα μεγέθη του 2008.

Μικρά κέρδη για τη Yahoo! που ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη τριμήνου, αλλά δεν αναθεώρησε τις εκτιμήσεις για τα μελλοντικά μεγέθη. Αντίθετα, απώλειες κατέγραψε η Washington Mutual μετά την ανακοίνωση για ζημίες 3,3 δισ. δολαρίων.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.584 μονάδες με πτώση 0,16%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,17%, στις 2.302 μονάδες. Οριακά κέρδη 0,06% για τον S&P 500, στις 1.277 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,15% στις 5.425 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 1,63%, στις 4,397 μονάδες. Άνοδος 1,22% για τον DAX 30, στις 6.521 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v