Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοδική τροχιά η Wall Street

Ανοδικές διαθέσεις επικρατούν στη Wall Street κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία και η υποχώρηση του πετρελαίου αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον. Μικτό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Ανοδικές διαθέσεις επικρατούν στη Wall Street κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία και η υποχώρηση του πετρελαίου αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε εν μέσω θετικού κλίματος, με τους επενδυτές να υποδέχονται θετικά την απροσδόκητη άνοδο των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Ιούνιο, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 0,8%, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσουν κατά 0,3%. Οι παραγγελίες αγαθών μη συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 2%.

Στην διαμόρφωση του θετικού κλίματος συνέβαλε και η ενίσχυση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου Michigan, ο οποίος για τον Ιούλιο ανήλθε στο 61,2 από 56,6 που ήταν τον προηγούμενο μήνα, αλλά και η υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής προς τα 123,60 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, οι βασικοί δείκτες με εξαίρεση τον Nasdaq, φαίνεται να «λαχανιάζουν» κάπως και να χάνουν μέρος των αρχικών κερδών τους.

Ειδικότερα, ο Dow Jones αυτήν την ώρα να κινείται στις 11.376,56 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,24%, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.257.22 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,37%. Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,03% και διαμορφώνεται στις 2.303,52 μονάδες.

Στον επιχειρηματικό στίβο, σημαντικά κέρδη καταγράφει ο τίτλος της Juniper Networks, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι οι πωλήσεις τρίτου οικονομικού τριμήνου θα κινηθούν περίπου 5% υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ανοδικά κινείται επίσης η μετοχή της Delta Air Lines, μετά την αναβάθμισή της σε Buy από την Merrill Lynch.

Στον αντίποδα, απώλειες σημειώνει η μετοχή της Washington Mutual, μετά την είδηση ότι θα αποχωρήσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, καθώς και ο τίτλος της Wachovia Corp., η οποία ανακοίνωσε την αποχώρηση του οικονομικού της διευθυντή.

Εν τω μεταξύ, μικτά πρόσημα επικράτησαν στο κλείσιμο των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματαγορών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.352,60 μονάδες, με απώλειες 0,18%, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 ολοκλήρωσε στις 6.436,71 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,06%, ενώ αντίθετα στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε 0,67% υψηλότερα και διαμορφώθηκε στις 4.377,18 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v