Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ευρώπη θέλει αυξήσεις επιτοκίων από Fed, Κίνα

Η αμερικανική Fed, όπως και το Πεκίνο θα πρέπει να αυξήσουν τα επιτόκια για να βοηθήσουν στη συγκράτηση των διεθνών πληθωριστικών πιέσεων, δηλώνουν ευρωπαϊκές πηγές του G7.

Η Ευρώπη θέλει αυξήσεις επιτοκίων από Fed, Κίνα
Η αμερικανική Federal Reserve θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια για να συγκρατήσει τη διολίσθηση του δολαρίου και για να συμβάλει στην καταπολέμηση των διεθνών πληθωριστικών πιέσεων, δήλωσαν ευρωπαϊκές πηγές του G7 στο πρακτορείο Reuters, αλλά παραδέχονται ότι είναι δύσκολο να ευοδωθούν οι ελπίδες τους.

Καθώς το ευρώ φτάνει σε επίπεδα-ρεκόρ έναντι του δολαρίου και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξάνει τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης στο G7 νιώθουν αρκετά ενοχλημένοι με την αμερικανική πολιτική.

Δεν υπάρχει συντονισμός, δήλωσαν κορυφαίοι παράγοντες κύκλων χάραξης της νομισματικής και οικονομικής πολιτικής. Εκφράζουν επίσης αρκετή ενόχληση και εναντίον της Κίνας.

Οι Ευρωπαίοι παράγοντες του G7 δήλωσαν ότι το Πεκίνο θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, αυξάνοντας τα επιτόκια, αλλά συγκρατείται εξαιτίας της εγχώριας πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v