Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική ώθηση στη Wall Street

Κέρδη άνω του 1% καταγράφουν οι τρεις δείκτες της Wall Street, καθώς η πτώση του πετρελαίου και τα οικονομικά στοιχεία επισκιάζουν τον προβληματισμό για τη Merrill Lynch. "Γυρίζουν" θετικά οι ευρωαγορές.

Κέρδη άνω του 1% καταγράφουν οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η πτώση του πετρελαίου και τα θετικά οικονομικά στοιχεία επισκιάζουν τον προβληματισμό για τη Merrill Lynch. 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η αμερικανική αγορά κινήθηκε έντονα πτωτικά, με τις μετοχές των τραπεζών να κυριαρχούν στην πτώση.

Μετά τη συνεδρίαση, αργά χθες το βράδυ, η είδηση-βόμβα για πώληση νέων μετοχών 8,5 δισ. δολ. από τη Merrill Lynch ενέτεινε τον προβληματισμό για τους τραπεζικούς τίτλους.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης της αγοράς κατοικίας Case Shiller έδειξε πτώση 1% στις τιμές των κατοικιών τον Μάιο, με την υποχώρηση σε 12μηνη βάση να διαμορφώνεται στο 15,8%.

Παράλληλα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε αναπάντεχα στο 51,9% τον Ιούλιο.

Στους παράγοντες που επηρεάζουν θετικά την αγορά και η νέα "βουτιά" του πετρελαίου προς τα 121,22 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά, πτωτικά κινείται ο τίτλος της Merrill Lynch, ο οποίος έχει χάσει 67% από την αρχή του έτους, ενώ υποχωρούν οι μετοχές των Citigroup, AIG και Lehman Brothers υπό τον φόβο νέων διαγραφών ενεργητικού.

Ωστόσο, θετικές ενδείξεις έρχονται από το μέτωπο της εταιρικής κερδοφορίας.

Κέρδη καταγράφει ο τίτλος της Amgen μετά την ανακοίνωση πωλήσεων που υπερέβησαν κατά πολύ τις προσδοκίες.

Σημαντική άνοδος και για τον τίτλο της Colgate-Palmolive μετά την ανακοίνωση για αύξηση των κερδών της κατά 19% στο τρίμηνο.

Νωρίτερα, η BP ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 28% στο β΄ τρίμηνο.

Ο Dow Jones κινείται στις 11.252 μονάδες με άνοδο 1,09%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 1,25%, στις 2.303 μονάδες. Κέρδη 1,12% για τον S&P 500, στις 1.248 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται στις 5.341 μονάδες με άνοδο 0,54%, ενώ ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,28%, στις 4.312 μονάδες. Κέρδη 0,32% για τον DAX 30 που κινείται στις 6.371 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v