Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρελαϊκή ώθηση (και) στη Wall

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά, με το κλίμα να βελτιώνεται από την ισχυρή υποχώρηση του πετρελαίου αλλά και από τις προσδοκίες για στάση αναμονής από τη Fed στα επιτόκια. Έντονα ανοδικά οι ευρωαγορές.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά, με το κλίμα να βελτιώνεται από την ισχυρή υποχώρηση του πετρελαίου αλλά και από τις προσδοκίες για στάση αναμονής από τη Fed στα επιτόκια.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,82%, στις 11.489 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,65%, στις 2.323 μονάδες. Κέρδη 1,76% για τον S&P 500, στις 1.270 μονάδες.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε χαμηλότερα, κυρίως, λόγω στοιχείων για ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων τον Ιούνιο, αλλά και λόγω γενικότερης απομάκρυνσης κεφαλαίων από τα εμπορεύματα, με τις τιμές των μετοχών των κλάδων πετρελαίου και μετάλλων να υποχωρούν.

Ωστόσο, η διεύρυνση των απωλειών για το πετρέλαιο, το οποίο κινείται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών, αποτελεί εξαιρετική εξέλιξη για τις χρηματιστηριακές αγορές, όπως αποτυπώνεται σήμερα στις κινήσεις των διεθνών χρηματιστηρίων.

Στο NYMEX, ο «μαύρος χρυσός» υποχωρεί κάτω και από τα 120 δολάρια το βαρέλι, προς τα 119,2 δολάρια το βαρέλι, στο άνοιγμα. Πτωτικά κινείται και ο χρυσός, προς τα 885 δολάρια το βαρέλι ενώ ανοδικά έναντι του ευρώ κινείται το δολάριο.

Αφορμή για τη συνέχιση της πτωτικής κίνησης του πετρελαίου από τα υψηλά του στα 147 δολάρια το βαρέλι αποτέλεσε το γεγονός ότι η τροπική καταιγίδα Edouard δεν θα πλήξει ευαίσθητες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ, αν και πολλοί αναλυτές αναφέρονται πλέον ξεκάθαρα σε «βίαιη επιστροφή του εμπορεύματος προς επίπεδα που δικαιολογούνται από τα θεμελιώδη της αγοράς».

Εν τω μεταξύ, σήμερα ανακοινώνεται η απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια, με την αγορά να περιμένει ότι η Fed θα τηρήσει στάση αναμονής, χωρίς κάτι στη συνοδευτική ανακοίνωση που να παραπέμπει σε αύξηση επιτοκίων στην επόμενη συνάντηση (16 Σεπτεμβρίου).

Κέρδη για τον τίτλο της Procter & Gamble μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών κατά 33% στο τρίμηνο, ενώ μετά το κλείσιμο ανακοινώνουν αποτελέσματα οι Cisco και News Corp.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 2,52%, στις 5.454,5 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 2,47%, στις 4.386,35 μονάδες. Ράλι 2,66% για τον DAX 30, στις 6.518,7 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v