Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι λιανικές πωλήσεις πιέζουν τη Wall

Ήπιες πιέσεις στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα προβλήματα των τραπεζών, το πετρέλαιο και τις ισχνές λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο. Έντονη πτώση στις ευρωαγορές.

Ήπιες πιέσεις στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα προβλήματα των τραπεζών, στο πετρέλαιο, αλλά και στα ισχνά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά έκλεισε με σημαντικές απώλειες, με τη νέα πτώση του πετρελαίου να μην καταφέρνει να αντισταθμίσει τις ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες, μετά τις νέες διαγραφές της JP Morgan και τις ζημίες που ανακοίνωσε η Wachovia.

Σήμερα, η τιμή του πετρελαίου κινείται οριακά υψηλότερα, κάτω πάντως από τα 114 δολάρια, εν όψει της ανακοίνωσης των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,1% τον Ιούλιο - έναντι εκτιμήσεων για πτώση κατά 0,3%.

Παράλληλα, οι τιμές εισαγωγών εκτινάχτηκαν τον Ιούλιο, λόγω και της υποχώρησης του δολαρίου, εμφανίζοντας άνοδο 22% σχεδόν σε ετήσια βάση.

Στην αγορά, πτώση 6% εμφανίζει ο τίτλος της Deere μετά την προειδοποίηση κερδοφορίας λόγω αύξησης των τιμών των πρώτων υλών.

Κέρδη 29% για τον τίτλο της Longs Drug Stores μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της από τη CVS Caremark με premium 32%.

Ο Dow Jones κινείται στις 11.600 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,36%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,29% στις 2.423 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.286 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,26%.

Εν τω μεταξύ, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,24% στις 5.465 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημειώνει πτώση 1,72%, στις 6.472 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται 1,71% χαμηλότερα, στις 4.441 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v