Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στη Wall Street

Σε χαμηλότερα επίπεδα η αμερικανική αγορά, με τον τραπεζικό κλάδο να πιέζεται μετά τις νέες διαγραφές της JP Morgan και πιέσεις σε G.Sachs, M. Stanley. Νέα "βουτιά" το πετρέλαιο στα 113 δολάρια. Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα η αμερικανική αγορά, με τον τραπεζικό κλάδο να πιέζεται μετά τις νέες διαγραφές της JP Morgan. 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έκλεισε με κέρδη για δεύτερη σερί ημέρα, με την πτώση του πετρελαίου να αναζωπυρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σήμερα, το πετρέλαιο κινείται ακόμη χαμηλότερα, υποχωρώντας κάτω και από τα 113 δολάρια το βαρέλι, υποβοηθούμενο και από την είδηση της λήξης των πολεμικών επιχειρήσεων στη Νότια Οσετία.

Παράλληλα, πριν την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκε η μείωση του εμπορικού ελλείμματος της χώρας κατά 4,1% στα 56,8 δισ. δολάρια τον Ιούνιο.

Ωστόσο, ο χρηματοοικονομικός κλάδος επιβαρύνει την εικόνα της αγοράς, μετά και την ανακοίνωση νέων διαγραφών, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων από τη JP Morgan Chase στο τρίμηνο. Η μετοχή υποχωρεί κατά 7,2%.  

Πτώση και για τον τίτλο της Goldman Sachs μετά την υποβάθμιση σε hold από buy από τη Deutsche Bank, λόγω της μεγάλης έκθεσής της στις μετοχές.

Πιέσεις και για τον τίτλο της Morgan Stanley μετά την ανακοίνωση επαναγοράς χρεογράφων ύψους 4,5 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο σχετικού συμβιβασμού με τις εισαγγελικές αργές της Νέας Υόρκης.

Από τις μετοχές του βιομηχανικού δείκτη, κέρδη 7% εμφανίζει ο τίτλος της General Motors.  

Ο Dow Jones κινείται στις 11.699 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,71%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,026% και βρίσκεται στις 2.439 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.297 μονάδες, με απώλειες 0,60%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,14%, στις 5.545,50 μονάδες, ενώ ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,35% στις 6.613,5 μονάδες. Πτώση 0,42% για τον CAC 40 στο Παρίσι, στις 4.516 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v